Popović: Vlada Srbije da poveća budžet za poljoprivredu!
Foto: Dragana Udovičić

SNP

Popović: Vlada Srbije da poveća budžet za poljoprivredu!

InfoBiz -
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je danas Vladu Srbije da poveća izdvajanja za poljoprivredu kada Srbija, kako je rekao, ima istorijsku šansu za povećanje izvoza na rusko tržište usled sankcija Rusije prema Turskoj i Evropskoj uniji.

Popović je, kako se navodi u saopštenju SNP, konstatovao da sve subvencije u budžetu za 2016. rastu, osim za agrar.

"Subvencije za turizam su porasle za 50 odsto, što je dobro, ali je neprihvatljivo da subvencije za poljoprivredu budu manje za čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Kao da neko namerno podmeće klipove u točkove srpskih seljaka“, istakao je Popović u Subotici.

Prema njegovim rečima "ne pije vodu" pokušaj vlade da objasni kako su subvencije za poljoprivredu smanjene za samo 100 miliona dinara, jer se, kako je rekao, na taj način zamagljuje stvarnost.

"Istina je da će u ovoj, 2015., subvencije za seljake biti za osam milijardi dinara veće nego što je planirano, jer je vlada loše procenila njihov iznos, pa će naknadno morati da izmiri taj dug. To onda znači da će naredne godine agrarni budžet praktično biti za skoro 30 odsto manji nego ove godine, i to nominalno, a realno će biti još manji. To je nedopustivo", zaključio je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track