POSLE 3 NEDELJE ODMORA: Nastavlja se proizvodnja fijata 500L
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Radno u Kragujevcu

POSLE 3 NEDELJE ODMORA: Nastavlja se proizvodnja fijata 500L

InfoBiz -

KRAGUJEVAC - Posle tronedeljnog godišnjeg odmora, jutros je u kompaniji Fijat Krajsler automobili (FCA) počela priprema za nastavak serijske proizvodnje modela "fijat 500L", a zaposleni će danas i sutra raditi po četiri sata.

Predsednik Sindikata FCA Zoran Marković izjavio je FoNetu da je danas i sutra takozvani "start ap", tokog kojeg se vrše pripreme za početak redovne proizvodnje automobila nakon godišnjeg odmora.Radnici, shodno svom rasporedu, rade na uključivanju pojedinih celina u poizvodni proces i taj posao će biti završen danas i sutra, rekao je Marković.

Nakon godišnjeg odmora, proizvodnja modela "fijat 500L" biće nastavljena u sredu u dve smene jer je kragujevačka automobilska kompanija, zbog slabijeg plasmana na inostranom tržištu, ukinula treću smenu i uz otpremninu otpustila između 700 i 750 radnika.

Jutros je nastavljena proizvodnja i u kooperantskim fabrikama u Industrijskoj zoni Grošnica Manjeti mareli, Džonson kontrol, Siđit, PMC i HTL, koje matičnu fbariku snabdevaju auto delovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track