Predsednici privrednih komora Srbije i Kosova: Potrebno je obezbediti političku stabilnost!
Foto: Printscreen Tanjug

Konferencija u Beču

Predsednici privrednih komora Srbije i Kosova: Potrebno je obezbediti političku stabilnost!

InfoBiz -
Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da je ta inicijativa vrlo važna za region Zapadnog Balkana, jer su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana sa skupa poslali tri važne poruke

BEČ - Privrednicima je potrebna politička stabilnost, jer se do ekonomskog razvoja može doći samo dijalogom i partnerstvom, poručili su danas u Beču predsednici privrednih komora Srbije i Kosova Marko Čadež i Safet Grdžaliju.

Oni su to, kako je saopštila Privredna komora Srbije, rekli na skupu privrednih komora Zapadnog Balkana, koji su inicirale Privredne komore Srbije i Kosova i koji je okupio je predstavnike regionalnih komora svih članica Berlinskog procesa.

Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da je ta inicijativa vrlo važna za region Zapadnog Balkana, jer su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana sa skupa poslali tri važne poruke.

"Prva je politička stabilnost. Kao predstavnici organizacija koje predstavljaju privredu zamolićemo političare da joj se više posvete, jer bez nje ne možemo da govorimo niti o rastu, niti o ekonomskom razvoju bilo koje države ili regiona. Druga poruka jes i svojevrsni poziv poslovnim zajednicama regiona da se uključe u Berlinski proces i procese bolje saradnje na Zapadnom Balkanu. Zadatak nam je i da sagledamo šta poslovna zajednica očekuje od tih procesa, kako zajedno da učestvujemo u velikim infrastrukturnim projektima i kako da povezujemo firme, jer svako od nas je mnogo mali da bi preživeo na kompleksnom i zahtevnom tržištu", dodao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju ocenio je da predstavnici srpske i kosovske privredne komore inicijativom promovišu ; i partnerstvo i dijalog.

"Postoji drugačija perspektiva za Balkan, a to je ekonomska saradnja i razvoj. Došli smo da pošaljemo poruku da možemo da razgovaramo i sarađujemo i da imamo zajedničku perspektivu. Ne može se pričati samo o početnim integracijama i ne može postojati politička bez ekonomske integracije", poručio je Grdžaliju.

Regionalna konferencija u Beču organizuje se pod okriljem Evrokomore, a u sklopu priprema za Bečki samit na najvišem nivou, posvećen Zapadnom Balkanu, koji će biti održan 27. avgusta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track