SERTIĆ: Srpsko tržište nudi povoljne uslove
Foto: Fonet

Sastanak sa predstavnicima Privredne komore Austrije

SERTIĆ: Srpsko tržište nudi povoljne uslove

InfoBiz -
Ministar privrede Željko Sertić poručio je danas predstavnicima Austrijske privredne komore da je prednost srpskog tržišta u povoljnim poreskim uslovima i podsticajima.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Sertić je sa delegacijom Privredne komore Austrije, koju je predvodio predsednik Kristof Lajtl, razgovarao o unapređenju srpsko-austrijskih ekonomskih odnosa.

Sertić je rekao da oko 500 kompanija iz Austrije posluje u Srbiji i da su zadovoljni uslovima poslovanja na srpskom tržištu.

On je dodao da je za austrijske privrednike povoljna mogućnost poslovanja sa zemljama Carinske unije (Rusije, Belorusija i Kazahstan), na osnovu sporazuma koje Srbija sa njima ima.

Sertić se zahvalio austrijskoj privrednoj komori na značajnoj pomoći u reorganizaciji komorskog sistema, kao i uvodjenju sistema dualnog obrazovanja.

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl obećao je nastavak austrijske pomoći Srbiji.

"Sa značajnim optimizom gledamo na budućnost srpske privrede", rekao je on i dodao da je optimističan, jer vidi da sve više medjunarodnih investitora dolazi u Srbiju.

Privrednici iz Austrije su istakli da je za privlačenje investitora da u Srbiji postoji politička stabilnost, pravna sigurnost i zaštita investicija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track