SINDIKAT SLOGA: Radnik nije rob
Foto: Beta, Milan Obradović

Štrajk u Fabrici obojenih metala

SINDIKAT SLOGA: Radnik nije rob

InfoBiz -
Posle otpuštanja 15 radnika Fabrike obojenih metala (FOM) iz Prokuplja, koji su odbili da rade bez plata, u znak podrške kolegama fabričku halu napustili svi zaposleni

PROKUPLJE - Petnaestorici radnika Fabrike obojenih metala u privatnom vlasiništvu (FOM) u Prokuplju, koji su nedavno dobili otkaze nakon što su odbili da rade dok ne dobiju plate i zdravstvene knjižice, pridružili su se svi ostali proizvodni radnici koji su danas obustavili proizvodnju.

- Posle svega što se dogodilo, nakon gomile neispunjenih obećanja koje nam je dao naš poslodavac i zbog nemogućnosti da se lečimo i da dobijemo svoje mukom zarađene plate, obustavili smo kompletnu proizvodnju i izašli van fabrike - navodi se u saopštenju fabričkog sindikata "Sloga".

- Pretnja otkazima za nas više ništa ne znači, mi smo slobodni ljudi i nismo ničiji robovi da bismo radili besplatno u fabričkom krugu koji sve više liči na radni logor - istakli su zaposleni.

Predstavnici sindikata ističu da im više od tri godine ne ide radni staž, nemaju zdravstvene knjižice i ne mogu da se leče, a minimalne plate su uspevali da dobiju samo kada su obustavljali rad.

Radnici istuču da su posebno razočarani reakcijom državnih organa, koji nisu uradili ništa da bi se stalo na put bahatom ponašanju vlasnika.

U saopštenju se ističe da je direktor čak zabranio inspekcijskim organima ulazak u fabriku bez njegove saglasnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track