Siniša Prelić: Sa Esmarkom izlazimo iz teške situacije
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik samostalnog sindikata Železare Smederevo

Siniša Prelić: Sa Esmarkom izlazimo iz teške situacije

InfoBiz -
Dolazak Esmarka značiće izlazak iz teške situacije u kojoj se ona nalazi od odlaska bivšeg vlasnika, američkog Ju-Es-Stila, kazao je Prelić i dodao da se tada pričalo kako treba zatvoriti Železaru, kako radnici nisu vredni i ne znaju da rade svoj posao

BEOGRAD - Predsednik samostalnog sindikata Železare Smederevo Siniša Prelić izjavio je danas da je ponuda Esmarka za strateško partnerstvo sa srpskom čeličanom veliki pomak u odnosu na prethodni period i izrazio očekivanje da će sve oko tog aranžmana biti gotovo do 1. februara.

Prelić je rekao novinarima, nakon otvaranja ponuda za privatizaciju železare u Agenciji za privatizaciju, da u prva dva tendera nije bila nijedna ponuda, tako da je ponuda američkog Esmarka velika stvar u ovom trenutku."Očekujemo da će Esmarkova ponuda zadovoljiti Železaru i Smederevo", istakao je Prelić i dodao da će dolazak Esmarka značiti izlazak iz teške situacije u kojoj se ona nalazi od odlaska bivšeg vlasnika, američkog Ju-Es-Stila", kazao je Prelić.Dodao je da se tada pričalo kako treba zatvoriti Železaru, kako radnici nisu vredni i ne znaju da rade svoj posao. Prema njegovim rečima, radnici Železare iščekuju krajnji ishod Esmarkove ponude, odnosno da li zadovoljava sve predviđene uslove.Cilj je kaže da Železara Smederevo posluje bez subvencija i podsetio da od 1. februara zbog propisa EU država više neće moći finansijski da pomaže Železaru. "Sa ovom ponudom dobijamo novu šansu i nadamo se da ćemo od 1. februara krenuti sa povećanjem proizvodnje i da ćemo kao radnici odgovoriti na sve što se od nas očekuje", rekao je Prelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track