SIROTAN: Ima platu 1.500 evra a država mu plaća kiriju

Direktor agencije za lekove dao sebi privilegije

SIROTAN: Ima platu 1.500 evra a država mu plaća kiriju

InfoBiz -
Saša Jaćović po dolasku na čelo Agencije izmenio propise i ugovorio da mu ALIMS plaća zakupninu za stan, kao i račune za struju, kablovsku, internet i infostan

BEOGRAD - Saša Jaćović, direktor Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), omogućio je sebi besplatno stanovanje u Beogradu.Naime, iako kao funkcioner ALIMS prima platu od 178.900 dinara mesečno, iskoristio je poziciju direktora, pošto je poreklom iz Kragujevca, da sam sebi odobri da mu kiriju, kao i mesečne troškove za struju, internet i komunalije plaća Agencija.- Iako ima platu veću od premijera i svih ministara, Jaćović je u junu 2013. godine, dva meseca po dolasku u firmu, promenio interni pravilnik da bi sebi omogućio da mu ALIMS plaća stanarinu u Beogradu. Vrhunac bahatosti je taj što mu u tom nameštenom stanu firma plaća struju, kablovsku TV, bežični internet i infostan (grejanje, smeće, voda). Sramota je da se tako ponaša jedan državni funkcioner sa ogromnim mesečnim primanjima, i to dok Vlada Srbije insistira na štednji - kaže izvor Kurira.

Miran kraj ... Zgrada u kojoj direktorJaćović iznajmljuje stan
Miran kraj ... Zgrada u kojoj direktorJaćović iznajmljuje stan

Da su navodi našeg sagovornika tačni potvrđuje i ugovor o zakupu stana od 40 kvadrata između vlasnice stana i ALIMS do koga je došao Kurir. Iz ugovora se vidi da Jaćoviću ALIMS plaća zakup stana u Kalemarskoj ulici na Voždovcu od 10. jula 2013, i to u iznosu od 160 evra, 40 evra za režijske troškove i račune za struju, komunalije...Odgovor zbog čega je sebi omogućio ovakav luksuz na državni račun od Jaćovića do zaključenja ovog broja nismo dobili.U Ministarstvu zdravlja, međutim, ističu da Jaćović kao državni funkcioner ima zakonsko pravo na plaćene putne troškove ili zakup stana, s obzirom na to da živi u Kragujevcu.

Agencija za lekove i medicinska sredstvaDIREKTOR PODRŽAVA MERE ŠTEDNJEU ALIMS kažu da Saša Jaćović samo ostvaruje prava koja mu pripadaju po kolektivnom ugovoru Agencije:- Napominjemo da direktor Agencije ne koristi pun obim prava koja mu navedeni kolektivni ugovor omogućuje. Direktor Agencije u potpunosti podržava mere štednje koje sprovodi Vlada RS, kako u poslovanju Agencije, tako i u ostvarivanju ličnih prava. U finansijskom izveštaju i izveštaju o radu Agencije... jasno se vidi značajan napredak na stručnom i finansijskom planu, a posebno u delu sprovođenja mera štednje Vlade RS.

Jedino ograničenjeNE SME DA PRAVI ŽURKEIako mu, osim hrane, država snosi sve troškove života, u stanu na Voždovcu direktor ALIMS ipak ne može da ima potpuni akomoditet. Naime, Jaćović je ugovorom „zakinut“ za žureve i proslave jer su mu one zabranjene da „bukom i lupanjem ne bi ometao vlasnike drugih stanova u zgradi“, piše u članu 6 ugovora o zakupu.

ŠTA SVE ALIMS PLAĆA JAĆOVIĆU SVAKOG MESECAzaradu u iznosu od 178.900 dinarastanarinu u iznosu od 160 evrarežijske troškove korišćenja stana 40 evraračune za električnu energijuračun za kablovsku TVbežični internetinfostansitne popravke i održavanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track