SKIDAJU MU KAPU: Najmenadžer je Saša Vlaisavljević, direktor aerodroma Nikola Tesla
Foto: Dao Milan

Za izvanredne rezultate

SKIDAJU MU KAPU: Najmenadžer je Saša Vlaisavljević, direktor aerodroma Nikola Tesla

InfoBiz -
Međunarodni regionalni žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, odlučio je da prestižnu nagradu dodeli upravo prvom čoveku beogradskog aerodroma

BEOGRAD - Direkcija agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager dodelila je nagradu “Najmenadžer jugoistočne i srednje Evrope” u petak 3. jula u Sarajevu v. d. generalnom direktoru AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saši Vlaisavljeviću za izvanredne rezultate koje je postigao rukovodeći beogradskim Aerodromom.

Međunarodni regionalni žiri sa sedištem u Bosni i Hercegovini, sastavljen od najuglednijih menadžera i naučnih radnika iz regiona jugoistočne i srednje Evrope, odlučio je da prestižnu nagradu dodeli prvom čoveku Aerodroma Nikola Tesla.

V. d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević zahvalio se na priznanju i tim povodom rekao:“Priznanje ćemo ponosno dodati uz ostale prestižne nagrade koje smo dobili u poslednjih 6 meseci. Čast mi je što se nalazim na čelu kompanije koja sa punim pravom može da predstavi rekordne rezultate svog poslovanja.

Izvanredni rezultati u povećanju obima avio-saobraćaja doprineli su u 2014. najvećoj neto dobiti u 52-godišnjoj istoriji Aerodroma Nikola Tesla u iznosu od 28,3 miliona evra, a na rekordan poslovni rezultat uticali su i racionalizacija troškova i čvrsta komercijalna politika.U 2014. godini imali smo za 31 odsto više putnika nego prethodne godine, a broj putnika raste i ove godine, kada za prvih 6 meseci beležimo 7 odsto više putnika nego u istom periodu prošle rekordne godine. Neto dobit beogradskog aerodroma u prvih 5 meseci 2015. godine iznosi 2.068.899.861 dinar i za oko 7 puta veća je nego u istom periodu prošle godine.Zbog rastućeg tempa obima avio-saobraćaja, Aerodrom Nikola Tesla započeo je snažan investicioni ciklus planirane vrednosti više od 20 miliona evra u narednih 12 meseci.

Izuzetno važno je što sve investicije finansiramo iz sopstvenih sredstava, bez kreditnog zaduživanja.Pored rekonstrukcije Terminala 1, koja je jednim delom završena i tom prilikom renoviran je ceo sprat Terminala 1 i otvorena su četiri nova pasoška prolaza, završetkom proširenja i Terminala 2, već od narednog leta biće povećan kapacitet aerodroma na 7,5 do 8 miliona putnika. Time će beogradski aerodrom zadovoljiti potrebe svih avio-kompanija do 2020. godine.Za Aerodrom Nikola Tesla veoma je važno zadovoljstvo putnika i drugih naših korisnika, zbog čega uvažavamo njihove sugestije i trudimo se da konstantno unapređujemo kvalitet usluga i komfor koji dobijaju prilikom boravka na aerodromu”.

Na svečanosti u Sarajevu u prisustvu eminentnih predstavnika poslovne zajednice jugoistočne i srednje Evrope, nagrađeno je oko 30 menadžera iz različitih oblasti biznisa u zemljama jugoistočne i srednje Evrope, među kojima su priznanja dobili i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktori srpskih kompanija Nektar, Valjaonica aluminijuma Impol - Seval, Prvi partizan i mnogi drugi.

Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera nezavisni je autoritet na području regiona jugoistočne i srednje Evrope. Na osnovu strogih kriterijuma, ova agencija vrši identifikaciju, imenovanje, afirmaciju i promociju izuzetnih menadžera i najuspešnijih kompanija u Bosni i Hercegovini i Evropi, te ih nagrađuje visoko priznatim statusom „Najmenadžer i najkompanija godine“.

Za više od 20 godina postojanja, nagrada „Najmenadžer“ postala je prepoznatljiva, priznata i poznata kao merilo uspeha menadžera i njihovih kompanija.“Imidž i ugled ove nagrade stečen je jer se nagrada dodjeljuje isključivo onima koji je zaista i zaslužuju: za konkretne rezultate koje je kompanija odnosno osoba postigla u praksi, gde su vidljivi rezultati rada”, navodi Pane Škrbić, predsednik Organizacionog odbora agencije za izbor najmenadžera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track