SPASITE SE OD KRAĐE NOVCA S BANKOMATA, EVO KAKO: Ovako vas pljačkaju kad dižete keš!
Foto: Shutterstock

Oprez

SPASITE SE OD KRAĐE NOVCA S BANKOMATA, EVO KAKO: Ovako vas pljačkaju kad dižete keš!

InfoBiz -

Posebnim uređajima skidaju podatke s kartica prilikom korišćenja, kloniraju ih i onda sami podižu vaš novac

Prilikom korišćenja platne kartice na bankomatu otvorite četvoro očiju jer je to jedini način da vam neko ne ukrade podatke, a posle toga i novac.Prevaranti iz Bugarske opet su ovih dana, kao i prethodnih godina, ojadili građane Srbije tako što su posebnim uređajima skidali podatke s kartica prilikom legalnog korišćenja na bankomatima, pravili nove i onda sami podizali novac.Retko kad se događa da se kartica koristi u istoj zemlji u kojoj su podaci s kartice i ukradeni, a nekima od prevarenih građana novac je podizan sa ostrva Bali u Indoneziji.

Prevaranti na bankomate montiraju uređaje na čitač za kartice i malu kameru, preko kojih skidaju podatke s kartice i snimaju PIN. Kad dođu do tih podataka, prave novu karticu i onda na bilo kom bankomatu podižu novac.Kako navode u policiji, jedan od najlakših načina zloupotrebe su terminali s beskontaktnim plaćanjem, koji su se u Srbiji pojavili u poslednjih nekoliko meseci, a zaštita takvih kartica gotovo je nemoguća.Osim opreznosti prilikom podizanja novca na bankomatu, građani bi trebalo da obrate pažnju i na svoje račune, odnosno da proveravaju stanje, jer prevaranti obično u početku skidaju manje iznose novca kako vlasnici ne bi to primetili.

DolijaliUHAPŠENA BANDA BUGARAPolicija je juče uhapsila trojicu Bugara osumnjičenih da su na bankomatu banke u Beogradu postavili uređaj za krađu podataka i PIN kodova s kartica. Prilikom pretresa dva stana, koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je još pet skimera s lajsnama, četiri platne kartice, čitač platnih kartica, dva laptopa i pomoćni alat, saopštio je MUP.

BEOGRAĐANI OPREZ: Bugarski pljačkaši bankomata ponovo su u gradu

Vladimir Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKRALE JOJ 1.200 EVRA IZ KOLICA ZA BEBE! Snimljene tri kradljivice kako "operišu"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track