VLADA SRBIJE DALA SAGLASNOST: EPS predala zahteve za registraciju firmi na Kosovu
Foto: Tanjug Zoran žestić

Prema Sporazumu o energetici iz Brisela

VLADA SRBIJE DALA SAGLASNOST: EPS predala zahteve za registraciju firmi na Kosovu

InfoBiz -
Vlada Srbije danas je dala saglasnost na osnivanje privrednog društva "Elektro Sever“ u Severnoj Mitrovici, a Izvršni odbor EPS je na sednici za direktora tog preduzeća imenovao Bobana Novakovića

BEOGRAD - Direktori ćerki kompanija EPS - "Elektro Severa" i "EPS Trgovine" danas su u Prištini predali dokumenta i podneli zahteve za registraciju tih preduzeća, saopšteno je iz EPS-a.

Vlada Srbije danas je dala saglasnost na osnivanje privrednog društva "Elektro Sever“ u Severnoj Mitrovici, a Izvršni odbor EPS-a je na sednici za direktora tog preduzeća imenovao Bobana Novakovića.

Sporazumom o energetici, u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta ove godine, je predviđeno da EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever“. Prethodni Sporazum o energetici i telekomunikacijama odredio je da EPS osnuje privredno društvo za trgovinu električnom energijom "EPS Trgovina“ u Severnoj Mitrovici.

Saglasnost za osnivanje "EPS Trgovine“ u Severnoj Mitrovici Vlada Srbije je dala 30. oktobra 2014. godine i Nadzorni odbor EPS-a imenovao je Milana Vujakovića za direktora tog privrednog društva. Uprkos svim nastojanjima EPS, registraciona procedura na Kosovu i Metohiji za to preduzeće, nije završena, podseća se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track