Vučić: Esmark podiže BPD i zapošljava ljude
Foto: Tanjug

Ponuda za 80 odsto Železare

Vučić: Esmark podiže BPD i zapošljava ljude

InfoBiz -
Mi smo u javnom sektoru smanjili plate za 10 odsto, oni će da im vrate tih 10 odsto i verovatno dodaju još 10, naveo je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija imati značajan rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i veliki broj zaposlenih ljudi kada američka komapanija Esmark preuzme Železaru Smederevo.

"Čini mi se da će ti ljudi, prvi u privatizaciji, da pokažu kako radnici mogu da imaju veća primanja. Mi smo u javnom sektoru smanjili plate za 10 odsto, oni će da im vrate tih 10 odsto i verovatno dodaju još 10", kazao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Esmark je jedini dao ponudu za kupovinu 80 odsto kapitala Železare Smederevo, a prema najavama iz Vlade kupoprodajni ugovor će biti potpisan do kraja januara. "Vidimo se pred 1. februar u Železari, obezbedio sam izvanredan vatromet kakav još niste videli i to bez državnih para", rekao je danas Vučić.

Upitan o privatizaciji Telekoma premijer je istakao da je 10 velikih evropskih i svetskih komapanija izrazilo interesovanje za kupovinu te firme.

"Već znamo koliko su određeni investicioni fondovi i telekomunikacione komapnije spremne da plate", rekao je Vučić i dodao da će cena zavisiti od toga koliko će se procenata akcija Telekoma prodavati. Tender za izbor privatizacionog savetnika Telekoma biće raspisan do kraja januara, a izabrani savetnik će, prema rečima Vučića, predložiti da li da se prodaje 51 odsto ili 78 odsto akcija tog preduzeća.

On je ocenio da Srbija stabilizuje svoju ekonomiju i rekao da je ponosan zbog toga što je Er Srbija, gde je Vlada Srbije suvlasnik sa Etihadom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, proglašena za najuspešniju aviokompaniju u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track