VUČIĆ: Indijskoj firmi Mahindra nudimo najbolje uslove u Srbiji
Foto: Vlada Srbije

Zainteresovani

VUČIĆ: Indijskoj firmi Mahindra nudimo najbolje uslove u Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija omogućiti najbolje uslove za poslovanje indijske kompanije Mahindra koja proizvodi traktore i druga vozila.

"Ko go da im ponudi bilo šta, mi ćemo im ponuditi bolje uslove", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

On je danas, na kraju posete Indiji, tokom koje je razovarao s državnim zvaničnicima i privrednicima, ocenio su mogućnosti saradnje srpskih i indijskih privrednika velike.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Po njegovim rečima, indijskim privrednicama je primamljiva i mogućnost izvoza na zapadna i istočna tržišta sa područja Srbije koja je na evropskom putu i ima odlične odnose s Rusijom.

Vučić je privrednika Ananda Mahindru pozvao da poseti Srbiju i razmotri mogućnosti koje ona pruža stranim investitorima, kao i tržišta zemalja sa kojima ima ugovore o slobodnoj trgovini.

"Srbija je veoma interesantno tržište za mene i najbolje locirana destinacija u srcu Evrope", rekao je Mahindra, saopštila je Vlada Srbije.Tema razgovora bile su i namenska industrija i električni automobili, koje proizvodi "Mahindra", kao i izvoz maline i drugih prehrambenih proizvoda iz Srbije u Indiju.

"Mahindra", multinacionalna kompanija sa sedištem u Mumbaju, spada medju dvadesetak najvećih indijskih firmi.

Proizvodjač je raznih i posluje u više od 100 zemalja sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, auto-industrije, proizvodnje gradjevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamacione tehnologije i hotelijerstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track