VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU SVAROVSKI: U 2017. privredni rast tri odsto
Foto: Tanjug Zoran žestić

Premijer u Subotici

VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU SVAROVSKI: U 2017. privredni rast tri odsto

InfoBiz -
Šef vlade je najavio da će do kraja meseca, kada bude puštena druga peć u Železari Smederevo, doći do rasta BDP, s trenutnih 0,5 na 1 odsto i dodao da će, posle 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren metanolsko-sirćetni kombinat, BDP još da poraste
1 / 5 Foto: Tanjug Zoran žestić

SUBOTICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da u 2017. godini očekuje da Srbija ostvari privredni rast od tri odsto.

Premijer je prisustvovao svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije Svarovski (Swarovski) u Subotici, poručivši da je ulaganje vlade u tu fabriku od 2,75 miliona evra ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih naših građana.

Vučić je u Subotici, po obilasku fabrike "Svarovski" najavio da će do kraja meseca, kada bude puštena druga peć u železari Smederevo, doći do rasta BDP-a, sa trenutnih 0,5 na jedan odsto i dodao da će, posle 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren metanolsko-sirćetni kombinat, BDP još da poraste.

"Ovaj kombinat biće otvoren posle pet godina konzervacije i to će značiti da BDP ide na plus 1,2 odsto", rekao je Vučić i dodao da će sledeće godine rast iznositi više od dva odsto, a "2017. idemo na plus tri odsto", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track