VUČIĆ U SUBOTICI: Svarovski iz Srbije već na jesen
Foto: Fonet

Premijer obišao pogon

VUČIĆ U SUBOTICI: Svarovski iz Srbije već na jesen

InfoBiz -
Premijera su ispred pogona, čija izgradnja je počela pre godinu dana, dočekali izvršni zamenik predsednika koncerna "Svarovski" Franc Ciler, direktor "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović i ambasadori Austrije i Nemačke Johanes Ajgner i Hajnc Vilhelm

SUBOTICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novi proizvodni pogon austrijske kompanije "Svarovski" u Subotici.

Njega su ispred pogona, čija izgradnja je počela pre godinu dana, dočekali izvršni zamenik predsednika koncerna "Svarovski" Franc Ciler, direktor "Svarovski" u Subotici Dejan Jovanović i ambasadori Austrije i Nemačke Johanes Ajgner i Hajnc Vilhelm.

Tokom obilaska postrojenja koje će, kako je najavio Ciler, biti zvanično otvoreno na jesen, iznete su pohvale na račun građevinskih preduzeća iz Srbije koja su radila na izgradnji tog kompleksa u privrednoj zoni u Subotici. Predstavnik Privredne komore Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler objasnio je da je pre više godina "Svarovski" izrazio želju da otvori proizvodnju u istočnoj Evropi, a Privredna komora Austrije je tada kompaniji čije je sedište u austrijskom gradu Vatens predložila da dođe u Srbiju i raspita se o mogućnistima za ulaganje.

Nakon detaljne provere, Svarovski se odlučio za pokretanje proizvodnje u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track