ZAINTERESOVANI: Američki Esmark hoće da upravlja Železarom
Foto: BETA

Posle neuspešnih pregovora

ZAINTERESOVANI: Američki Esmark hoće da upravlja Železarom

InfoBiz -
Predstavnici kompanije Esmark i njen prvi čovek Džejms Bušar veruju da će uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život Železare Smederevo, biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru

BEOGRAD - Američka kompanija Esmark saopštila je da je zainteresovana da upravlja smederevskom železarom.Kako se navodi, predstavnici kompanije Esmark i njen prvi čovek Džejms Bušar veruju da ce uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život Železare Smederevo, biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru."Ostajemo posvećeni onome što smo naveli prošlog meseca u pregovorima, napravljen je korak napred sa Srbijom i naš tim menadžera je spreman da uđe u Železaru kako bi je oživeo", navodi se u saopštenju Esmarka. Cilj te kompanije je da čeličanu privatizuje do juna 2016. godine.

Pregovori Vlade Srbije sa Esmarkom o prodaji Železare su sredinom februara neuspešno okončani. Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji ce upravljati Železarom do okoncanja privatizacije.(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track