ZELENO SVETLO: Spajaju se Putevi i Koridori
Foto: Nemanja Pančić

Vlada Srbije

ZELENO SVETLO: Spajaju se Putevi i Koridori

InfoBiz -
Trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije 3,2 milijarde evra, a ta dva preduzeća biće reformisana spajanjem u jedno kako bi prioritetni projekti, kao što su saobraćajni Koridori 10 i Koridor 11, što brže bili završeni

BEOGRAD - Vlada je odobrila saglasnost da se preduzeće Koridori Srbije pripoji Putevima Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Odluka o spajanju tih javnih preduzeća doneta je sa ciljem podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za oko 20 odsto, piše u saopštenju. Navedeno je da je trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije 3,2 milijarde evra, a da će ta dva preduzeća biti reformisana spajanjem u jedno kako bi prioritetni projekti, kao što su saobraćajni Koridori 10 i Koridor 11, što brže bili završeni.

Vlada je 28. jula 2014. godine donela zaključak kojim se saglasila da započne pripajanje Koridora Srbije i Puteva Srbije i zadužila resorno ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track