Zorana Mihajlović: Skupština Koridora što pre
Foto: Aleksandar Stojanovic

Za racionalizaciju poslovanja

Zorana Mihajlović: Skupština Koridora što pre

InfoBiz -
Odgovarajući na konstataciju da se direktor Koridora Dmitar Đurović protivi pripajanju, čiji je rok bio 1. april, ministarka je rekla da to nije ni prvi, ni poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da skupština JP "Koridori Srbije" mora da održi sednicu na kojoj će biti reči o pripajanju preduzeću "Putevi Srbije".

Odgovarajući na konstataciju da se direktor "Koridora" Dmitar Đurović protivi pripajanju, čiji je rok bio 1. april, Mihajlović je rekla da to nije prvi niti poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države.

"Ali verujem da će vlada, na osnovu informacija koje će ministarstvo pripremiti, doneti odgovarajuću odluku. Ta informacija će biti na prvoj narednoj sednici vlade", rekla je Mihajlović gostujući. Ona je dodala da je za Vladu Srbije veoma značajno da dođe do spajanja "Koridora Srbije" i "Putevi Srbije", jer je to deo nastojanja vlade da u svim segmentima reformiše javna preduzeća, smanji njihove troškove i racionalizuje poslovanje.

"Skupština "Koridora" mora da se što pre održi ukoliko želimo da sprovedemo odluku vlade (o pripajanju), a verujem da svi želimo", rekla je Mihajlović.

Na konstataciju da postoje nesuglasice i sa novim direktorom "Železnice Srbije" Miroslavom Stojčićem, Mihajlović je poručila da je zadatak vlade da stvori ambijent da se rade poslovi i učini da se reformišu javna preduzeća."Uvek postoji otpor kada krenete nešto da radite. Moj zadatak je da se projekti ubrzaju, a ne da stoje i to je razlog zašto upućujem i kritike. Nije najvažnije da u jednom preduzeću smenite stotinu ljudi, već da vidite šta se dešava s projektima i da ih što je brže moguće ubrzamo", zaključila je Mihajlović.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track