ZARATILI PRVI ČOVEK SRPSKE KULTURE I VLASNIK PINKA! Vukosavljević: Treba uvesti pretplatu na rijalitije! Mitrović: Ministar je glup i površan
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Fajt

ZARATILI PRVI ČOVEK SRPSKE KULTURE I VLASNIK PINKA! Vukosavljević: Treba uvesti pretplatu na rijalitije! Mitrović: Ministar je glup i površan

Društvo -

Žestoko Ministar kulture zalaže se za proterivanje rijalitija s nacionalnih kanala, dok čelnik ružičaste televizije kaže da je Vladan Vukosavljević inkvizitor savremenog doba.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na tribini „Je li stvarno lepše sa kulturom“ založio se da rijaliti programi budu skinuti s kanala s nacionalnom frekvencijom i da se njihovo gledanje posebno plaća, na šta je reagovao i Željko Mitrović, vlasnik i direktor „Pink medija grupe“.

- Niko ne može da pravda emitovanje rijaliti programa rečenicom da „narod to traži“, jer to nije tačno. Ovo nije narod lakrdijaša i psovača. Nažalost, Ministarstvo kulture nije u prilici da reaguje povodom pitanja rijaliti programa - poručio je aktuelni ministar u „Parobrodu“ i naglasio da je za regulisanje tog pitanja nadležno Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

Ubrzo je stigla i reakcija Željka Mitrovića, koji je osmislio „Zadrugu“:

Mitrović: Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to „narod ludaka“, onda on nije nikakav ministar
Mitrović: Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to „narod ludaka“, onda on nije nikakav ministarfoto: Printscreen Youtube, Pink

Zadruga najgledanija

- Ministar, kao i svaka površna neznalica, ovim predlogom hoće da dodatno obogati proizvođače rijaliti sadržaja. Sad bi još da natera građane da plaćaju svoj omiljeni program. Da nije toliko površan i glup, znao bi da snaga ovakvog sadržaja ne zavisi od mesta prikazivanja, jer je Pink u Crnoj Gori uspeo da za samo 10 dana, a posle prodaje nacionalne frekvencije, s potpuno novim kanalom Pink medija M, na kome se emituje uglavnom „Zadruga 2“, postane najgledanija televizija.

Na tvrdnje ministra Vukosavljevića da nema opravdanja da narod želi rijaliti programe, jer ovo nije narod ludaka, Željko Mitrović kaže:

Duhovna beda i neukus

- Ako ministar sebi dozvoli da za narod kaže da je to „narod ludaka“, onda on nije nikakav ministar, već inkvizitor savremenog doba, a ja bih rekao i jedan nesolidan čovek.

Vukosavljević: Ovo nije narod lakrdijaša. Građani ne zaslužuju takav program
Vukosavljević: Ovo nije narod lakrdijaša. Građani ne zaslužuju takav programfoto: Damir Dervišagić

Ni Vukosavljević mu nije ostao dužan.

- Čuvajući dostojanstvo ministarstva i nisam u prilici da gospodinu Mitroviću odgovorim na način i jezikom koji se neguje u delu programa njegove televizije, a koji bi, nesumnjivo, sasvim precizno razumeo. Ovako, svesno rizikujući da ostanem neshvaćen, ohrabrujem ga da, uprkos neslaganju sa sagovornicima, počne da oblikuje svoje izražavanje u skladu sa opšteprihvaćenim normama komunikacije, koje i dalje važe u javnom prostoru. Taj proces, iako za početnike težak i mukotrpan, na kraju uvek daje pozitivne rezultate - navodi Vukosavljević i dodaje da nije tvrdio da su Srbi narod ludaka i da stoji iza mišljenja da rijalitijima nije mesto na nacionalnim TV stanicama.

- Ovo društvo zaslužuje da bude od toga pošteđeno, a „liberalni modeli“ u medijima pružaju dovoljno mogućnosti za proizvodnju zabavnih programa doličnog sadržaja. Naravno, neophodan preduslov za to je ukupna društvena i moralna artikulisanost proizvođača takvih programa. Konačno, ako me Mitrović zbog stavova koje iznosim smatra „inkvizitorom“ neukusa, duhovne bede i prostakluka, onda to shvatam i kao neku vrstu komplimenta, na čemu mu se zahvaljujem. O solidnosti naših karaktera neka sudi javnost, dali smo, svaki ponaosob, dovoljno argumenata za procenu. Uzvraćam mu želje za dobro zdravlje - poručio je ministar.

Kurir.rs/Ljubomir Radanov/Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track