(FOTO) VAŽNA VEST O NOVOJ DROGI: Ovo je biljni tamjan koji kosi Srbe!
Foto: Printscreen Rtv

Na VMA 26 primljeno

(FOTO) VAŽNA VEST O NOVOJ DROGI: Ovo je biljni tamjan koji kosi Srbe!

Društvo -
Prema najnovijim informacijama, devojka iz Pančeva koja je pala u komu nakon konzumiranja biljnog tamjana primljena je na VMA

BEOGRAD - Biljni tamjan, zbog kojeg je 26 mladih moralo na VMA jer su ga koristili kao zamenu za marihuanu, mogao bi da se nađe na listi nelegalnih psihoaktivnih supstanci čim Vlada Srbije to odobri.

Prema najnovijim informacijama, devojka iz Pančeva koja je pala u komu nakon konzumiranja "biljnog tamjana" primljena je na VMA. Sinoć je na VMA stigao i 26. pacijent koji je hospitalizovan zbog posledica korišćenja novih droga.

"To je kolokvijalni naziv koji je pogrešan, a radi se o mešavini raznih trava koje su se ranije koristile u mirisnim štapićima, ali su sada prskane sredstvima koji deluju na organizam slično kao kanabis, ali mnogo jače", rekao je Jovanović.

Ono što je alarmantno je to da se nova droga ne pojavljuje na testovima urina i krvi, pa nije moguće otkriti da li je osoba konzumirala ili ne.

U Tržišnoj inspekciji je potrvrđeno da se deca drogiraju biljnim tamjanom. Oni su najavili da će tamjan povući sa tržišta ukoliko bude bilo potrebno.

- Mi ćemo reagovati čim dobijemo signal da treba da povučemo biljni tamjan sa tržišta. Tu odluku moraju da donesu MUP Srbije, koji je glavni kada su u pitanju sve vrste droga, kao i Sanitarna inspekcija, koja je zadužena za kontrolu biljaka. Čim budemo dobili obaveštenje da je u pitanju droga, inspekcija će reagovati – kažu iz Tržišne inspekcije.

http://www.youtube.com/watch?v=flWbs6RjcQc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja