VULIN PROLUPAO: Otvoreno tera Srbiju u rat!
Foto: Fonet

Skandal: Ministar odbrane otvoreno zagovara ratni scenario

VULIN PROLUPAO: Otvoreno tera Srbiju u rat!

Politika -

Svaka vojska na svetu, a srpska možda i više nego druge, treba da se priprema za rat. Mi se spremamo za rat, kaže šef Pokreta socijalista

Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvoreno tera Srbiju u rat! On je kazao da naša država ima neprijatelje, te da se zato sprema za rat, kao i da u svakom trenutku računa na najgori mogući scenario koji nas može zadesiti.

- Nemamo mi hrabrosti da kažemo da Srbija više nikad neće ratovati. Tako nešto reći na Balkanu... Vidite da je i u Švedskoj ponovo uvedeno obavezno služenje vojske. Švajcarska to nikad nije ni ukidala, kao ni Austrija, Grčka, Kipar, Estonija, Danska, Finska, Norveška... Koga se oni boje?! A mi, na Balkanu, sa svim izazovima koje imamo oko sebe, pa i sa novim izazovima za koje nismo ni znali da postoje, kao što su migrantska kriza, terorizam, sajber-napadi, mi kažemo da nemamo neprijatelje - naveo je Vulin u intervjuu Pečatu i nastavio u istom stilu:

- Imamo neprijatelje. Svaka vojska na svetu, a srpska možda i više nego druge vojske, treba da se priprema za rat. To je naš posao. Mi se spremamo za rat. I mi obučavamo ljude da će ratovati i pravimo planove kao da ćemo ratovati. I shodno planovima se opremamo, obučavamo i naoružavamo kao da ćemo u rat. I svaki scenario koji proigravamo, a svi scenariji su uvek na stolu, proigravamo kao da ćemo u rat.

foto: Stefan Jokić

Upitan da li računa na najgori mogući scenario, Vulin je doslovno odgovorio:

- Naravno, pa nismo mi humanitarna organizacija.

Penzionisani general i legendarni ratni komandant RV i PVO Sreto Malinović, komentarišući Vulinov skandalozni ispad, kaže za Kurir da je ovakva retorika nedopustiva.

- Ne ulazeći u Vulinove uvek upitne motive, jasno je da ovako neizbalansirane izjave generišu loše odnose i nepoverenje u regionu. To ne priliči situaciji ni proklamovanoj politici i stvara utisak da naša vlada funkcioniše kao raštimovan orkestar. Kada se tome pridoda „ratnički“ imidž imenovanog i aktuelnosti u vezi sa tetkom, takve izjave neminovno izazivaju revolt domaće javnosti - kaže Malinović.

Podsetimo, Vulin nije služio vojsku, ali je ranije, pre ove najave da će ljude slati u rat, predlagao i vraćanje služenja vojnog roka, ali i vojnu obuku za žene.

Ekipa Kurira - Foto: Fonet; Stefan Jokić; Beta

Bruka

MINISTAR BEŽAO OD NOVINARA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin našao se „na udaru novinara“ posle otkrivanja spomenika Milanu Tepiću, ali nije hteo da odgovara na pojedina pitanja novinara. Oni su ostali bez odgovora na pitanja u vezi sa stanom koji je Vulin kupio i o saopštenju njegovog Pokreta socijalista o potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović, a jedan od oficira je rukom sklonio mikrofon jednoj televizijskoj ekipi.

foto: Beta

UZVRATILA Mihajlovićka odgovorila na uvrede

ISTRAŽIVALI SU I VUČIĆA I MENE, PA MOGU I NJEGA

Iznenađena sam, ali ja nikada neću reći da Aleksandru Vulinu nije mesto u Vladi, rekla je juče ministarka Zorana Mihajlović odgovarajući na uvrede u saopštenju Pokreta socijalista, koje su iznete nakon što je ona kazala da treba ispitati kako je ministar odbrane došao do stana.

- Ja sam rekla isto šoa i predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, možda i manje - rekla je Mihajlovićeva, navodeći da su mediji dugo istraživali njenu imovinu, kao i Vučićevu imovinu i da je to normalno. Dodala je da „ishitrenim saopštenjima“ PS nanosi štetu Vulinu jer je ona, kaže, nekako sigurna da je sve u skladu sa zakonom i nije nikakav problem da se sve vidi i sve zna.

- Uvek ću zaštititi svoju stranku, svog predsednika i Vladu - rekla je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, Vlada odlično radi.

- Koliko puta smo Dačić i ja imali rasprave, ali smo donosili zajedničke odluke koje se tiču Vlade - zaključila je ona i najavila da bi uskoro trebalo da se vidi s Vulinom povodom civilnog vojnog aerodroma Kraljevo.

Urednik Krika prelomio

DOJČINOVIĆ TUŽIO PS

Stevan Dojčinović, urednik Krika, tužio je juče Vulinov Pokret socijalista zbog laži koje je ova stranka o njemu objavila u nizu saopštenja. Nakon što je Krik objavio priču da Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan i da se pravdao time da mu je novac pozajmila ženina tetka iz Kanade, Pokret socijalista je izdao više saopštenja u kojima je Dojčinovića vređao na najgori mogući način, nazivajući ga stranim plaćenikom, optužujući ga da je narkoman i neko ko voli da se samopovređuje, visi na plafonu i probada bradavice iglama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track