SKAT OPLEO PO VULINU: Meseci rada na boljem imidžu Srbije u SAD podriveni njegovom izjavom
Foto: Saša Urošev

kritika

SKAT OPLEO PO VULINU: Meseci rada na boljem imidžu Srbije u SAD podriveni njegovom izjavom

Politika -

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skat podelio je danas na svom tviter profilu tekst "Vašington post"-a sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".

Naime, priloženi tekst bavi se govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da je "prošlo vreme stida", i da "nastupa vreme tihog ponosa kada Srbija neguje i čuva uspomene na sve koji su je branili".

Vulin je tada rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

U tekstu se navodi da je Vulin "pohvalio osuđenog ratnog zločinca zbog njegove uloge protiv intervencije NATO-a na Kosovu 1999. godine".

U listu je ocenjeno da ovakve opaske ministra Vulina sve više ilustruju porast prkosa i inata Srbije prema Zapadu, kao i da Srbija zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji, ali se istovremeno približava i svom dugogodišnjem savezniku Rusiji.

"Nažalost, meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", napisao je na sve to američki ambasador na svom zvaničnom tviter nalogu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Saša Urošev

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Snaja Zorana Marjanovića jedan od glavnih svedoka! Sumnja se da Milica nešto krije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track