AFERA TETKA TRESE SRBIJU Janković: Vulin laže da govori istinu!
Foto: Marina Lopičić, Beta

Bolje da je ćutao: Opozicija o „pokajanju“ ministra odbrane

AFERA TETKA TRESE SRBIJU Janković: Vulin laže da govori istinu!

Politika -

Ne znam nikoga ko veruje u to da je rekao istinu o tetki i da je novac u zemlju unosio preko 20 puta, a izjava o kajanju je pokušaj da od sebe napravi žrtvu, kaže lider PSG

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne samo da se pokajao što nije lagao javnost, ali i državu koju predstavlja, već je dao nadležnim organima razlog više da ispitaju poreklo novca kojim je kupio stan u Beogradu.

Vulin je juče ponovo uporno izbegavao da odgovori na pitanja novinara o 200.000 evra kojim je platio stan, tetki iz Kanade, koja mu je, kako tvrdi, pozajmila taj novac, kao i o detaljima prenosa tog novca bez prijave carini.

- Sve što sam imao, rekao sam. Da se kajem što sam govorio istinu - kaže Vulin.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković smatra da Vulin pokušava da od sebe napravi žrtvu.

Bahatost

- Ne znam nikoga ko veruje u to da je rekao istinu o tetki i da je novac u zemlju unosio preko 20 puta po 9.000 evra, te je izjava o kajanju zbog rečene „istine“ samo medijski spin da od sebe u javnosti napravi žrtvu. Nadležne institucije bi trebalo da nam daju nepobitan odgovor, ali je vlast od njih napravila krpe. Ostalo nam je samo da pobedimo na izborima i ponovo uspostavimo državu koja će ovakve stvari rešavati, a ne prikrivati. Dotad, Vulina i slične razotkrivaju samo njihova bahatost i poneki preostali hrabri medij koga još nisu ugasili - poručio je Janković za Kurir.

Na poreklu novca insistira i Narodna stranka Vuka Jeremića. Njen funkcioner Nikola Jovanović za naš list kaže da je to pitanje važnije od Vulinove najave da će ubuduće lagati.

- Glavni problem nije Vulinova najava da će sledeći put lagati državne organe, već to što on i dalje ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio nekretninu. Zabrinjavajuće je kad ministri u Vladi ne mogu da objasne odakle im stotine hiljada evra. Zato Narodna stranka zagovara imenovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju - objasnio je Jovanović.

Skandal-majstor

Politikolog Boban Stojanović ocenjuje da je Vulin neozbiljan, bahat i sklon aferama. Kako kaže, Vulin treba da podnese ostavku.

- Vulin je neka vrsta ministra zaduženog za skandale... To su ozbiljne optužbe, a on se ponaša kao da javnost nema prava da zna, a to tako bahato zvuči da prelazi granice ukusa. To je odnos: možete da ispitujete šta god hoćete, ali ne možete mi ništa - objašnjava on i napominje da ga njegova pravdanja o kupovini stana pre nego što je došao na vlast apsolutno ne oslobađaju od odgovornosti.

foto: Beta

Igor Salak, DS

LAŽNI LEVIČAR

Igor Salak, potpredsednik DS, smatra da se Vulin ne kaje, niti govori istinu:

- Nastavlja se izrugivanje građanima Srbije u režiji lažnog levičara Vulina. Uspeo je ponovo da slaže dva puta u istoj rečenici, jer niti se kaje, niti je izgovorio istinu. Čovek koji je hleb zarađivao ratnim huškanjem sada nas ubeđuje da je on žrtva. Zahtevamo istragu.

Zlatko Minić, „Transparentnosti Srbija“

TEŠKO NAMA S VULINOM

Zlatko Minić iz „Transparentnosti Srbija“ naglašava da istraga mora da pruži odgovore o sumnjivoj kupovini stana.

- Ne samo što je rekao da je maltene bolje lagati već je i praktično priznao da je novac za stan dobio od tetke i da je on unošen u zemlju u tranšama. Sada je važno da iz istrage saznamo ko mu je, kada i kako donosio taj ogromni novac i kako je to uopšte moguće - napominje Minić.

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: Marina Lopičić, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track