Dačićeva  kombinatorika

Komentar dana!

Dačićeva kombinatorika

Komentar dana -

Evo vam ga iznenađenje - Predrag Marković biće potpredsednik SPS.

Ovim rečima je lider socijalista Ivica Dačić razvejao sumnje o tome ko će biti novo pojačanje socijalista. Iz šešira je pred nestrpljivim članstvom izvukao još dva imena - Bata Živojinović i Nikola Šainović.

Sva imena izazvala su iznenađenje, a nisu bili ravnodušni ni u pokretu „Dosta je bilo“, kojem je Marković davao podršku.

Saša Radulović je, u isto vreme dok je SPS zasedao, na Tviteru otkrio da je o Markovićevom angažmanu saznao u isto vreme kad socijalisti u sedištu SPS.

A ispostavilo se da je Marković još pre mesec dana uzeo člansku kartu SPS.

Nije nezanimljivo ni to što se ovi ljudi kose sa najavama o kojima je Dačić pričao mesecima unazad - da želi da podmladi stranku, da se usmeri ka budućnosti. Ovim imenima postiže mnogo, ali baš to - teško.

Sve postane mnogo jasnije kada se uzme u obzir da se bliže izbori, a da je Dačić nova pojačanja birao gledajući kroz tu prizmu. Marković, kao istoričar i čovek od integriteta, uz skute će mu doneti neke glasove razočaranih intelektualaca.

Kroz ostalu dvojicu koketira sa biračima kojima je Milošević i dalje na srcu. Pitanje je, međutim, šta kad se završe izbori, i šta sa onima unutar stranke koji nisu baš zadovoljni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track