ZAHVALNOST NA SARADNJI I PODRŠCI: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srdačan susret u Vladi Srbije

ZAHVALNOST NA SARADNJI I PODRŠCI: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Lija Do-huna, koji je čestitao premijeru čestitao što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, a da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Vučić je čestitao je Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ambasador Li i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja.

Li je zahvalio premijeru Vučiću i Vladi na podršci i svestranoj saradnji tokom diplomatskog mandata u Srbiji.

On je čestitao premijeru što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, ukazavši na to da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu Zapadnog Balkana, rekao je ambasador Li.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vučić je zahvalio ambasadoru na njegovom doprinosu što je u Beogradu ponovo otvorena kancelarija KOTRE (Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza), jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji.

"Želja Srbije je da dođe što više južnokorejskih investitora, jer je Vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva", rekao je na oproštaju premijer Vučić ambasadoru Liju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track