INFORMATIČKI GENIJALAC: Andrej (15) pravi samo igrice u kojima nema nasilja
Foto: Saša Urošev

Uspešni Andrej Mihajlov

INFORMATIČKI GENIJALAC: Andrej (15) pravi samo igrice u kojima nema nasilja

Srbija -

Da pobedim, presudila je moja, kako su rekli, samouverena prezentacija na engleskom jeziku

Andrej Mihajlov (15) iz Kikinde, učenik osmog razreda OŠ „Sveti Sava“, osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju „Nojman - informatičko takmičenje talenata“ u Mađarskoj. Na istom takmičenju, u konkurenciji učenika iz Rumunije, Mađarske i Srbije, njemu je i prethodne godine pripalo prvo mesto.- Moju video-igru AMG 3D desetočlani žiri proglasio je najboljom. Konkretno, ova igra rađena je u programu Unity 5 kao 3D arkadna igra, u kojoj savladavanjem nivoa prelazite na sledeći. Cilj je da za što kraće vreme savladate što više nivoa. Da pobedim, presudila je moja, kako su rekli, samouverena prezentacija na engleskom jeziku. U njoj, ali i u prethodnoj igri sa kojom sam lane pobedio, nema nasilja. Smatram da to nije neophodno da bi neka video-igra bila zabavna - uverava nas Andrej.

U pogledu budućeg životnog poziva, mladi Kikinđanin nema dilemu.- Ko zna, možda ću jednog dana i ja osnovati IT kompaniju. Školovanje ću nastaviti u kikindskoj gimnaziji, a nakon toga upisati fakultet. U međuvremenu, potrudiću se da stvorim još neke igre. Moji vršnjaci najveći deo slobodnog vremena provode za računarom, igrajući igrice ili viseći na društvenim mrežama. Po meni je ovako bolje, zabavnije i kvalitetnije -odlučan je Andrej.Nadareni tinejdžer nije propustio priliku da kaže da je na međunarodnom takmičenju nastupila i njegova školska drugarica Sara Zamurović. Ona je osvojila treće mesto za edukativni sajt na kojem postavlja načine rešavanja zadataka iz matematike putem videa.

S. U.

Reč direktoraNAŠ ANDREJ JE PONOS ŠKOLE- Ponosan sam na našeg učenika Andreja Mihajlova, ali i kolegu Milorada Karanovića, profesora informatike. Andrej je umešan sa računarima i klavirom.Plasirao se na republičko takmičenje iz engleskog jezika. Svaka mu čast - kaže Vitomir Radak, direktor OŠ „Sveti Sava“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track