RADOŠ BAJIĆ ISPRATIO MIRKA BABIĆA U PENZIJU: ’Bem ti sitno žito, mnogo te volimo!
Foto: Printscreen

EMOTIVNO

RADOŠ BAJIĆ ISPRATIO MIRKA BABIĆA U PENZIJU: ’Bem ti sitno žito, mnogo te volimo!

Pop kultura -

Kada smo ga pitali zašto se vraća u Kragujevac, odgovorio je: „Kada ja budem igrao kralja Lira, vi ćete u Beogradu još da nosite tacne“, rekao Feđa Stojanović

Odigrao sam šta sam odigrao! U pozorištu, na filmu i televiziji. Prilično sam zadovoljan. Imam i dve ćerke. To sam ja! - rekao je prvak drame Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu,posle 45 godina na sceni, opraštajući se od kolega zbog odlaska u penziju.

Pozorište kom je posvetio skoro pola veka priredilo mu je svečanost, pod nazivom „Mirko Babić - to sam ja“.

- Prvog dana od diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu dobio je ponudu Ateljea 212 za angažman. Tražila su ga i druga pozorišta. Odbio je i poručio da se vraća u svoj Kragujevac. Kada smo ga pitali zašto, odgovorio je: „Kada ja budem igrao kralja Lira, vi ćete u Beogradu još da nosite tacne“. I zaista, Mirko je odigrao kralja Lira. Niko iz naše generacije, među kojima su i Aljoša Vučković, Aleksandar Berček i još mnogi, nisu dobili tu ulogu - rekao je Feđa Stojanović, Babićev kolega iz klase.

foto: Picasa

U njegovu čast priređena je izložba plakata i kratki film sa isečcima iz pozorišnih komada, filmova i serija u kojima je igrao, sve do „Selo gori“, u kojoj je dočarao dobrodušnog Dragojla.

- Radujem se i Boga molim da našu priču i nastavimo. Posebno sam srećan što večeras imam priliku da ti sve kažem u brk, u lice, da ti kažem, dragi moj, koliko si dobar čovek, veliki, neponovljiv, i koliko te, bre, volimo. Iznedrio si Dragojla. ‚Bem ti sitno žito - rekao je Radoš Bajić.

Rediteljka Ivana Vujić je čvrsto držala za ruku dugogodišnjeg kolegu i otpevala mu pesmu „Idu dani“, a Aljoša Vučković je došao sa harmonikašem.

Kurir / B. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track