OSLOBODITE SE NAPASTI NA PRIRODAN NAČIN: Napravite sami kremu protiv komaraca!
Foto: Profimedia

ZABORAVITE NA HEMIJU

OSLOBODITE SE NAPASTI NA PRIRODAN NAČIN: Napravite sami kremu protiv komaraca!

Žena -

Nekoliko faktora posebno privlači komarce, a jedan od njih je i određena krvna grupa. Napravite sami kremu i oslobodite se ovih napasti:

Sastojci: 1/3 šolje maslinovog ulja 10 gr pčelinjeg voska 1/3 – 1 šolja vode 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina 10 kapi eteričnog ulja lavande

Priprema: ​ Na pari otopite vosak u maslinovom ulju. Stavite to u blender/multipraktik i blendajte polako dosipajući vodu dok blender/multipraktik radi. Akcenat je na polako. Pomalo vode treba da ulazi u smesu. Blendajte dobijenu smesu par minuta, povremeno spuštajući kremu sa zidova aparata. Kada se dobili konsistenciju losiona dodajte eterična ulja i još malo blendajte. Prebacite u posudice, najbolje bi bilo staklene teglice mada mogu i druge. Čuvajte u frižideru do 3 meseca.

Krema je odlična za prevenciju ujeda komaraca, kao i za mazanje na ujed kako bi sprečio svrab i bol. Krema je odlična za mazanje na bubuljice, i na opekotine od sunca. Ako imate osetljivu kožu, iako je krema isprobana na mnogim tipovima kože, prvo testirajte kremu na manjoj površini kože, pa teko onda je možete da je koristite.

Kurir.rs/skolanekuvanja.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track