KOLIKO GOD DA NAPRAVITE UKUSNU PICU, BEZ DOBROG TESTA NE VALJA NIŠTA! Zato vam otkrivamo NEVEROVATNO PROST trik koji menja sve
Foto: Profimedia

JEDNOSTAVAN RECEPT

KOLIKO GOD DA NAPRAVITE UKUSNU PICU, BEZ DOBROG TESTA NE VALJA NIŠTA! Zato vam otkrivamo NEVEROVATNO PROST trik koji menja sve

Žena -

Dobra pica? Zna se – bogato filovana sa savršeno ukusnim i mekanim testom. Ali, često smo svedoci da testo jednostavno bude šuplje, bezukusno, “žilavo” i jednostavno pokvari čitav doživljaj. Zato, danas donosimo recept koji nikada ne “maši”!

Ovaj recept je jednostavan i jeftin, a garantuje da će vaše testo uvek biti mekano, sočno i hrsakvo baš koliko treba!

Tajna savršenog testa krije se zapravo u grčkom jogurtu i još jednom netipičnom dodatku.

Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

  • 200 grama brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 grama grčkog jogurt

Priprema:

Pomešajte suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

Ovoj smesi dodajte grčki jogurt, dobro promešajte, pa mesite oko 5 minuta, sve dok ne dobijete čvrsto testo koja se lepi za prsti.

Testo razvucite na željenu debljine, filujte ga po želji, pa pecite picu na uobičajen način.

Savet plus:

Ako želite da testo bude izrazito hrskavo, razvite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na temperaturi od 220 stepeni.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track