MORBIDNO ANOREKSIČNA: Za dve godine sa 152 kilograma spala na samo 32
Foto: Profimedia

Zanela se i nije umela da stane

MORBIDNO ANOREKSIČNA: Za dve godine sa 152 kilograma spala na samo 32

Žena -
Anoreksična majka, koja je izgubila 120 kilogama, upozorava žene širom sveta da joj je život postao mučan nakon što je drastično smršala, i da anoreksija nije bolest koja napada samo tinejdžerke, već može da joj podlegne i zrela žena

Kler Hakstejbl je žena u srednjim godinama, čija bi priča bila poput mnogih dama sa viškom kilograma koje su rešile da smršaju, da njen podvig nije otišao predaleko i napravio joj pakao od života. Naime, 44-godišnja Kler je za samo dve godine od 152 kilograma spala na 32!

Anoreksična majka, koja je izgubila 120 kilogama, upozorava žene širom sveta da joj je život postao mučan nakon što je drastično smršala, i da anoreksija nije bolest koja napada samo tinejdžerke, već može da joj podlegne i zrela žena.

Kler sa 150 kilograma, foto Profimedia
Kler sa 150 kilograma, foto Profimedia

Kler je dijetu započela kako bi mogla da stane u avionsko sedište i ode na odmor iz snova prvi put u životu, ali se ekstremna dijeta kod ove bivše medicinske sestre pretvorila u strah od hrane.

"Želim da upozorim druge kada počnu da drže dijetu. Mogu doći do granice da budu opasno neuhranjeni i stvarno ružni. Oduvek sam imala dobar karakter, bila sam vesela i srećna, a sada imam manje samopouzdanja nego ikada. Bez obzira na to koliko kilograma sam izgubila, uvek bih videla debelu osobu u ogledalu. Pokušala sam sve moguće dijete, dok nisam potpuno prestala da jedem", objasnila je ova majka dvoje dece.

Sanjala je da stane u avionsko sedište, foto Profimedia
Sanjala je da stane u avionsko sedište, foto Profimedia

Ona je uspela da ode na odmor u inostranstvo, što je dugo želela, ali kaže da joj je letovanje u Grčkoj ipak preselo.

"Uvek sam brinula da neću moći da stanem u avionsko sedište, a tada sma konačno mogla. Ali onda sam stigla u Grčku i svi su buljili u mene i mislili da umirem jer sam bila užasno mršava", priča Kler.

Shvatila je da je preterala. foto: Profimedia
Shvatila je da je preterala. foto: Profimedia

Istakla je da je ponekad jela i samo jednu jabuku dnevno, ali da je i tad mislila da je to previše i da su svi ostali glupi što jedu toliko.

Anoreksična, foto: Profimedia
Anoreksična, foto: Profimedia

"Ne želim da opet budem debela, ali s druge strane sve bih dala da se osećam kao stara ja. Ipak, bojim se da ako ponovo počnem da jedem, da ću se probuditi jednog dana i opet morati da nosim ogromnu veličinu. Nedostaje mi moj posao, nedostaje mi moj stari život, anoreksija je isisala svu zabavu iz njega. Ovo ne bih poželela ni najgorem neprijatelju, anoreksija mi je uništila život", zaključila je ona.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track