ZBOG ĆERKINE BOLESTI ODUSTAO OD SLAVE: Bio je najveća zvezda kad je čuo strašne vesti, NIJE GA BILO BRIGA ZA NOVAC, SAMO JE NESTAO
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

potresno

ZBOG ĆERKINE BOLESTI ODUSTAO OD SLAVE: Bio je najveća zvezda kad je čuo strašne vesti, NIJE GA BILO BRIGA ZA NOVAC, SAMO JE NESTAO

Pop kultura -

Glumac Met LeBlank (56), najpoznatiji je po ulozi Džoa iz serije 'Prijatelji', i mnogima je bio omiljeni lik. Školovao se za stolara, voleo je motore, a nakon što je napustio fakultet otišao je u Njujork i okušao se u manekenstvu Snimao je reklame za Levis, Coca Colu, Doritos i slične, ali zbog visine nije. prisustvuju modnim revijama.

Rola ga je vinula zu nebo

Metju Peri, Prijatelji, Met Leblank, Kortni Koks, Dženifer Aniston
foto: Warner / AFP / Profimedia

Uloga u seriji donela mu je slavu, a pre toga je u džepu imao samo 11 dolara. Godinu dana pre završetka snimanja serije, 2003. godine, Met se oženio američkom glumicom Melisom Meknajt (59). Dobili su ćerku Marinu Perl (20), a osam meseci kasnije dijagnostikovan joj je poremećaj mozga. Shvatili su da sa malom nešto nije u redu jer je svaki put kada je pokušala da puzi pala na levu stranu. Za Meta je to bilo dovoljno i odlučio se na potez koji je bio najbolji za njegovo dete – povukao se iz sveta glume i posvetio Marini.

Teška dijagnoza

Metju Peri, Met Leblank, Prijatelji
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon što su joj lekari postavili dijagnozu, upozorili su njene roditelje da bi bolest čak mogla da zahvati i glasne žice i da neće moći da govori. Bolest devojčice razdvojila je Meta i njegovu suprugu, pa su se razveli 2006. godine. Narednih pet godina Met se potpuno distancirao od medija i javnosti. Rekao je da nije siguran da li je to uradio zbog bolesti svoje ćerke ili zato što je izgoreo od posla, ali je osećao da je vreme da se skloni od svih i svega.

„Pozvao sam agenta i rekao mu da zaboravi moj broj telefona na nekoliko godina. Potpuno sam se povukao, srećom uspeo sam. To su bili trenuci kada sam se osećao kao da ću doživeti nervni slom. Neko vreme nisam morao ništa da radim", rekao je glumac jednom prilikom.

Met Leblank
foto: Boaz / Backgrid USA / Profimedia

Sa ćerkom se preselio na ranč u Kaliforniji i svojevremeno je objasnio kako mu je dok mu je ćerka bila bolesna.

Met Leblank
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Mojoj ćerki je dijagnostikovan problem sa mozgom. Bio je to veoma mračan period, ali uspeli smo da ga prevaziđemo. Zar ne kažu da te ojača ono što te ne ubije? Sećam se kada se rodila. Od trenutka kada sam je ugledao, zaljubio sam se, a nikada se ranije nisam tako osećao. Nisam mogao da verujem. U tom trenutku sam znao da me ništa neće sprečiti da je volim“, objasnio je. U međuvremenu, Marina je pobedila bolest i često se pojavljuje na crvenom tepihu sa svojim ocem.

(Kurir.rs/Story.hr/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track