SPEKTAKL POVODOM 20 GODINA KARIJERE: Na koncertu sestara Gobović više od 150 izvođača uz orkestar "Stanislav Binički"
Foto: privatna arhiva

SPEKTAKL POVODOM 20 GODINA KARIJERE: Na koncertu sestara Gobović više od 150 izvođača uz orkestar "Stanislav Binički"

Kultura -

Sestre Marina i Marija Gobović, simboli izvorne tradicionalne muzike, slave dvadeset godina karijere na poseban način - kroz muziku koja spaja prošlost i sadašnjost. One će održati u ponedeljak, 20. maja koncert "Lepota je u Tradiciji", koji će se održati u MTS dvorani u Beogradu.

- Ponosna sam što cemo Beogradu pokloniti ovaj spektakl. Više od 150 izvodača na sceni je veliki izazov, ali verujemo da ce publika uživati u ovom dogadaju. Poslednje pripreme su u toku i s nestrpljenjem išcekujemo nastup - rekla je Marija za Kurir:

- Puno ljubavi i truda smo uložile u pripremu ovog koncerta. Uz veličanstveni simfonijski orkestar Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i naše dragocene "Slavujčice" koje vodimo pri Hramu Svetog Save, kao i uz naše specijalne goste, ovo veče ce biti samo još jedan dokaz predanog zalaganja za negovanje naše muzicke tradicije. Nakon uspešne turneje koju smo realizovale po americkoj dijaspori, ovo je naš nacin da se posebno posvetimo sada našoj publici u Srbiji i da im priredimo spektakl za pamćenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track