ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA KOBIJA BRAJANTA! Poznati novinar otkrio: Istorija NBA lige bila bi drugačija da se ovo dogodilo!
Foto: Profimedia

zanimljivo

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA KOBIJA BRAJANTA! Poznati novinar otkrio: Istorija NBA lige bila bi drugačija da se ovo dogodilo!

Košarka -

Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći 2020. godine i od tada se pojavljuju razne priče o njemu iz igračkih dana. Mnoge anegdote, zanimljivosti i slično. Jedna od takvih priča je i ta da je želeo da napusti Lejkerse, klub u kom je proveo celu igračku karijeru. Još od momenta kada je trejdovan za Vlade Divca koji je otišao u Šarlot.

Najpoznatiji košarkaški novinar Adrijan Vojnarovski gostovao je u jednom podkastu i ispričao je interesantnu priču. Upitan je da otkrije neki veliki trejd koji je bio blizu da se dogodi. "Kobi u Detroit. To je bilo blizu. Postojao je dogovor, Tejšon Prins, Ričard 'Rip' Hamilton i dosta pikova. Dva tima su se dogovorila", počeo je Vojnarovski.

Do odlaska na kraju nije došlo. "Otišao je u kuću Džerija Basa (bivši vlasnik Lejkersa prim.out), bio je u periodu gde je hteo da ide. Džeri ga je vratio. Dva tima su se dogovorila. Lejkersi naravno nisu želeli da urade to. Onda je Kobi odustao i rekao da ipak ne želi. Zamislite kako bi bilo da je otišao u Pistonse, Bulse ili Dalas. Pričao je sa mnogim timovima, hteo je da ode. Verovatno mu je drago što na kraju nije otišao", zaključio je Vojnarovski.

Nije poznato tačno u kom periodu je do ovog trejda trebalo da dođe, ali se pretpostavlja da je to bilo posle 2004. godine, kada su Pistonsi dobili baš Lejkerse u finalu. Tada je za Detroit igrao Darko Miličić.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track