Foto: Shutter

Pužići s makom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 300 g brašna - pola kašičice praška za pecivo - prstohvat soli - 200 g putera - 1 vanilin-šećer - 125 g kristal šećera - 200 g mlevenog maka - 100 ml mleka Priprema U posudu stavite sve sastojke osim maka i mleka, pa mikserom umesite glatko testo. Obmotajte ga folijom i ostavite 30 minuta da odstoji u frižideru. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Testo na brašnom posutoj ploči razvaljajte u duguljasti pravougaonik debljine oko pet mm. Mak poparite ključalim mlekom, dodajte dve kašike šećera i prohlađenom masom premažite testo, urolajte ga s duže strane u kompaktan valjak. Nasecite ga na parčad debljine oko pet mm, poslažite na pleh obložen masnim papirom i pecite 18-20 minuta. Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič