Pogača Bela rada

Recept dana
> 00:00h

Sastojci

Testo * 500-600 g brašna * 1/2 kocke kvasca * 1 dl ulja * 1 kašika masti * 1 kašičica soli * malo šećera * 1,5 dl vode * 1 jaje Fil * 300-400 g sira * 2 jajeta * so Priprema Brašno prosejati, a kvasac s malo šećera rastopiti u decilitru vode. Kad naraste, dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima i zamesite testo (treba da bude što mekše i pomalo lepljivo). Pokrijte ga krpom i ostavite u sudu da da se udvostruči. Nakon toga testo premesite i podelite ga na sedam jednakih loptica i svaku razvijte oklagijom u pravougaonik debljine pola ili jedan centimetar. Premažite filom od sira, koji ćete napraviti tako što ćete sve sastojke za fil dobro sjediniti. Testo uvijte u rolnu, pa rolnu potom uvijte spiralno. Podmažite okruglu tepsiju i na nju ređajte testo tako što ćete jedan staviti u sredinu, a sa preostalih šest ga okružiti. Pogaču odozgo premazati uljem, posuti je makom i peći na 180-200 stepeni dok ne porumeni.