Prste da poližeš

Kentaki piletina

Recept dana
> 21:00h

Sastojci: - 500 g pilećeg belog mesa - 250 g margarina - 100 g prezli - 250 g rendanog kačkavalja - 500 g krompira - susam - biozačin

Priprema: Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso. U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina. Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljeni margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.