Foto: Shutterstock

Nedeljni čokoladni kolač na šoljice

Recept dana
> 12:00h

Sastojci - 2 jajeta - 2 šoljice (od 200 ml) - rendanih jabuka ili šargarepe - 1 šoljica šećera - 1 šoljica griza ili pola šoljice griza, pola integralnog brašna - 1 šoljica mlevenih oraha, lešnika ili badema - 1 šoljica mleka - 0,5 šoljica ulja - 1 kašika kakaoa - 1 kesica praška za pecivo - 100 g višanja (nije obavezno) Glazura - 100 g čokolade - 70 g maslaca Priprema Jaja dobro umutiti sa šećerom. Dodati mleko, ulje i kakao i sve dobro sjediniti. Nakon toga dodati jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i višnje (može i bez njih) i sve lagano promešati da se sastojci sjedine. Dobijenu masu sipati u pripremljen kalup i peći na 180 stepeni. Topao kolač preliti glazurom od maslaca i čokolade istopljenih na pari. Seći i poslužiti hladno. Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič