Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Domaća saher-torta

Recept dana
> 23:12h

Sastojci: - 280 g putera - 280 g čokolade - 480 g šećera - 220 g brašna - 60 g kakaoa - 12 jaja Preliv: - 250 g čokolade - 125 ml vode - 200 g šećera - 30 g kakaoa - 300 g džema od kajsije Priprema: Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih sa 200 g šećera. Puter sobne temperature umutite sa 80 g šećera. Dodajte otopljenu čokoladu i brašno pomešano s kakaom. Umešajte umućena belanca pa masu sipajte u podmazan kalup za tortu. Peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi, prepolovite je pa premažite toplim džemom u sredini i sa spoljašnjih strana. U šerpicu staviti šećer, vodu, kakao i čokoladu, pustiti da se otope i masa dobro sjedini, pa je preliti preko torte, ostaviti da se ohladi, i tek onda je seći.