Recept

Sarajevski merak kolač

Priprema

Recept dana
> 20:32h

1 Ulupati čvrst sneg od 6 belanaca, dodati 150 g šećera i kokos. Dobijenu masu sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći na blagoj temperaturi. 2 Isti postupak ponoviti i sa preostalih 6 belanaca, s tim što se umesto kokosa dodaju mleveni orasi. 3 Za nadev penasto umutiti žumanca sa šećerom i kuvati ih na pari dok se masa ne zgusne. Ohladiti, pa dodati penasto umućen margarin. 4 Nadev staviti na koru s kokosom, prekriti korom sa orasima, premazati žutim nadevom i ukrasiti rendanom čokoladom. Kolač seći na kocke. SASTOJCI 12 belanaca 300 g šećera 200 g kokosa 200 g oraha Za nadev 12 žumanaca 200 g šećera 1 margarin Za ukrašavanje rendana čokolada, kokos ili seckani orasi