Recept

Pita s jabukama

.

Recept dana
> 00:00h

Sastojci 1 pakovanje kora za pitu (1/2 kg) 1,5 kg jabuka 12 kašika šećera 1 dl ulja 1 dl kisele vode cimeta po ukusu 3 kašike griza šećer u prahu za posipanje Priprema 1. Jabuke oguliti, odstraniti im semenke, pa ih izrendati. Staviti ih u šerpu, dodati šećer i staviti na laganu vatru da se dinstaju dok masa ne proključa. Nakon toga ih kuvati još desetak minuta. Skloniti sa šporeta i u prohlađenu masu dodati cimet i griz po ukusu. 2. Kore podeliti na po tri. Svaku premazati s malo ulja (slagati po tri jednu na drugu), a poslednju poprskati s malo kisele (ili obične) vode. 3. Na ivicu staviti fil od jabuka (četiri kašike ), pa uviti u rolat. Tako uraditi sa svim korama. 4. Uljem podmazati pleh, pa slagati rolate. Svaki dobro premazati s malo vode pomešane s uljem. 5. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu obilno posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.