Foto: Shutterstock

RECEPT

Lažne lazanje

SASTOJCI:

Recept dana
> 12:08h

- 340 g širokih rezanaca - 450 g bolonjez-sosa (crni i beli luk, mleveno meso, paradajz-sok, začini) - 200 ml pavlake za kuvanje - 150 g šampinjona - 2 dl mleka - 50 g rendanog parmezana ili nekog drugog tvrdog sira PRIPREMA: 1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. 2. Nauljite vatrostalnu posudu sa malo maslaca ili ulja. U nju stavite kuvanu testeninu po želji (najbolji su široki rezanci). 3. U posebnoj posudi pomešajte gotov bolonjez-sos, pavlaku za kuvanje i mleko, pa sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Prelijte sos preko testenine. 4. Preko testenine pospite šampinjone isečene na listiće, a preko svega narendajte parmezan. 5. Stavite da se zapeče u rerni oko 25 minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju. 6. Isecite na kocke i poslužite tople sa salatom po izboru.