Foto: Stefan Jokić, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

OVO SU DETALJI OPTUŽNICE PROTIV MARJANOVIĆA: Zoran ubio Jelenu, presvukao se i vratio na nasip!

Posle brutalnog zločina suprug pevačice, kako se sumnja, sa ćerkom se odvezao do kuće, garderobu bacio na pranje, pa se vratio na mesto zločina

Crna Hronika
> 15:06h

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene, kako je utvrđeno tokom istrage, 2. aprila 2016. zadao je pevačici „Granda“ devet udaraca tupim predmetom u glavu, otišao kući i presvukao se, vratio na nasip i tek onda njen nestanak prijavio policiji.

Prema informacijama do kojih su istražitelji došli tokom istrage, koja traje već godinu i 10 meseci, Zoran je suprugu ubio na samo nekoliko desetina metara od njihove ćerke Jane, koju je ostavio da se igra pored nasipa u Crvenki.

foto: Damir Dervišagić

Ostavio Janu samu

- Optužnica se piše i biće vrlo brzo podignuta pošto su prikupljeni svi dokazi. Saslušano je 13 svedoka tužilaštva i jedan svedok odbrane, ali su za optužnicu daleko značajniji materijalni dokazi, a naročito veštačenja koja su tokom postupka urađena - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Ključna dva dokaza su, kako tvrdi, veštačenje tragova sa Zoranovih pantalona, na kojima je, osim blata, pronađena i Jelenina krv, kao i analiza telekomunikacija.

- Nakon što je Jelena otišla da trči, Zoran je ostao sa ćerkom. Ubrzo, krenuo je za njom, dete ostavio samo pored nasipa i ubio nesrećnu ženu. Njeno telo odvukao je u kanal, potom otišao po ćerku i odvezao se kući. Tamo se presvukao i vratio na mesto zločina. Tek onda, kako se veruje, alarmirao je prijatelje i policiju i obavestio ih o navodnom Jeleninom nestanku - nova su otkrića koja su potkrepljena dokazima dovela do pisanja optužnice protiv Marjanovića.

foto: Privatna Arhiva

Dvadeset minuta

Izvor Kurira iz istrage navodi i da sada više nema dileme da li će optužnica biti podignuta.

- Na teret će mu biti stavljeno teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Tužilac će predložiti da mu pritvor bude produžen i da ga sud osudi na maksimalnu robiju - dodaje naš sagovornik.

Niko ga nije teretio

SVEDOCI SLABA TAČKA

Tokom istrage koja je protiv Zorana pokrenuta 15. septembra prošle godine, kada je on i uhapšen, saslušano je 14 svedoka, od kojih niko nije imao saznanja o ubistvu. Zoranovi ukućani, otac, majka i brat, odbili su da svedoče, na šta po zakonu imaju pravo. Jedini svedok koji je na predlog njegove odbrane saslušan jeste snaja Milica Marjanović.

- Iako niko od svedoka nema neposredna saznanja o ubistvu, niti postoji očevidac zločina, to ne znači da tužilaštvo ne poseduje ključni dokaz koji može da dovede do osuđujuće presude. Zapravo, svedoci su najnepouzdaniji dokaz u svakom sudskom postupku - objašnjava sagovornik Kurira.

Ključni dokazi protiv Marjanovića

KRV NA PANTALONAMA

Posle zločina u Borči policija je tokom pretresa kuće Marjanovića odnela patike, pantalone, kao i još neke delove Zoranove garderobe. Detaljnom analizom, koja je delimično rađena i u inostranstvu, na njegovim pantalonama, koje su bile već oprane, otkrivena je Jelenina krv.

BLATO IZ KANALA ISTOG SASTAVA

Na Marjanovićevim pantalonama nađeno je blato istog sastava kao što je ono u kanalu u kom je Jelenino telo pronađeno sledećeg dana.

MOBILNO VEŠTAČENJE

Veštačenje telekomunikacija dokazalo da su Zoran i Jelena bili na istoj baznoj stanici, odnosno da je Jelena ubijena u blizini nasipa, a ne u kući ili na nekom drugom mestu. Kako je utvrđeno, Jelena i Zoran su u isto vreme bili na istom mestu.

foto: Kurir

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Stefan Jokić, privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: RASVETLJAVANJE JELENINOG UBISTVA?! Evo šta otkrivaju detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića!