Foto: Reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 31. DAN: Belgijanci ispisali istoriju! Azar najavio odlazak u Real

Dobro došli na blog uživo!

Mundijal 2018

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

00:15 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:58 - Duško bez dlake na jeziku!

23:38 - Sve mu je oprošteno!

23:15 - Na finalu Svetskog prvenstva šefovi država i vlada, filmske i muzičke zvezde

Predsednik Rusije Vladimir Putin i šefovi država i vlada više zemalja prisustvaće sutra fudbalskoj utakmici Hrvatske i Francuske u finalu Svetskog prvenstva u Moskvi, a očekuje se i dolazak filmskih i muzičkih zvezda.

Kremlj je danas saopštio da će Putin prisustvovati ceremoniji zatvaranja Svetskog prvenstva i finalnoj utakmici, a na stadionu Lužnjiki biće i predsednici Francuske i Hrvatske, Emanuel Makron i Kolinda Grabar-Kitarović, koji će navijati za svoje reprezentacije, prenosi Frans pres.

Prisutan će biti i katarski emir, šeik Tamim bin Hamad al-Tani, čija će zemlja biti domaćin narednog Svetskog prvenstva 2022. godine.

Očekuje se i dolazak palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, madjarskog premijera Viktora Orbana, predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, kao i lidera Moldavije, Jermenije, Kirgistana, Gabona i Sudana, naveo je Kremlj.

Zvaničnu himnu Svetskog prvenstva "Live it up" izvešće na ceremoniji zatvaranja američki pevač i glumac Vil Smit, portorikanski pevač Niki Džem i albanska pevačica Era Istrefi.

Finale će, izmedju ostalih, gledati i pevač benda Rolingstons Mik Džeger i atletska zvezda Jusein Bolt.

22:31 - Neverovatna priča o golmanu Hrvatske!

21:38 - Bajkovita priča Marija Mandžukića

21:30 - Azar najavio prelazak u Real

18:40 - Dešam: Finale je uvek poseban događaj

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam rekao je danas da je finale uvek posebna utakmica na bilo kom takmičenju, jer ekipe imaju "bolji ili drugačiji" pristup.

"Kada smo bili u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine imali smo jedan pristup, drugačiji. Finalna utakmica je uvek poseban dogadjaj i ekipe tu imaju bolji ili drugačiji pristup", rekao je Dešam.

Francuska će sutra igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske, a Dešam je rekao da je njegovoj ekipi privilegija što se našla u finalu.

"Samo učešće u finalu je velika privilegija za nas. Kako se pripremiti za finale? Tri reči su dovoljne: Pozitivnost, koncentracija i samopouzdanje. Tako se najbolje pripremate za utakmicu kao što je finale", rekao je Dešam.

On kaže da je velika razlika u ekipi od one koja je poražena od Portugala u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine.

"Imamo u potpunosti drugu grupu igrača. Imam 14 novih igrača, onih koji nisu igrali na EP. Nemamo iskustvo, ali imamo kvalitet. Hrvatska ima neke iskusnije igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Na ovom prvenstvu smo imali veoma iskusne protivnike i svakako smo uspeli da pobedimo. U svakom slučaju, moj tim je mlad, ali znaju šta se dogodilo 2016. godine, kao i ja. Pokušaćemo da se to sutra ne ponovi", rekao je Dešam.

On je dodao da nema euforije, već da je ekipa "samo srećna što igra u finalu".

Selektor Francuske je rekao da nema mnogo razlike nastupati na Mundijalu kao igrač i kao trener, ali da scena ipak pripada fudbalerima, a ne ljudima na klupi.

Francuska i Hrvatska igraju sutra od 17.00 na stadionu Lužnjiki u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

17:55 - Belgijanci ispisali istoriju! Osvojili prvu medalju na SP

17:17 - Finale nije rasprodato!

17:08 - Mundijalska groznica trese Egzit

15:19 - Modrić o ratu...

14:51 - Dalić: Uživaćemo u finalu

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da će njegova ekipa uživati u sutrašnjem finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske i istakao da će, bez obzira kako se završi utakmica, svi biti srećni i ponosni.

"U finalu idemo u borbu, bacićemo se na glavu, pa šta bude. Ako osvojimo trofej niko neće biti ponosniji, ako ne, čestitaćemo protivniku i ići dalje. To je sport", rekao je Dalić na poslednjem druženju s novinarima u Moskvi uoči finala Svetskog prvenstva.

Fudbaleri Hrvatske boriće se sutra s Francuskom za titulu prvaka sveta, a poslednju Dalićevu konferenciju obeležio je zanimljiv detalj - novinari nisu postavili niti jedno pitanje o snazi "trikolora".

"Nas ne zanima ko je u finalu. Mi smo došli da uživamo u finalu i daćemo svoj maksimum. Ovo je vreme koje smo zaslužili, ceo svet gleda i navija za Hrvatsku. Nema većeg trenutka u karijeri od sutrašnjeg dana za sve nas, bez obzira kako završi bićemo srećni i ponosni", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Dalića ne brine podatak što je njegova ekipa igrala tri produžetka.

"Sutra je finale, igrači su svesni važnosti i značaja i ako neko nije spreman sam će to reći. Znaju kakav je ulog... Mi nemamo više šta da treniramo. Potrebniji nam je odmor. Imamo sitnih problema, ali se nadam da ćemo to rešiti. Nisam zabrinut jer imamo dobru klupu i igrače koji jedva čekaju da nastupe", rekao je on.

Dalić se nije zamarao dosadašnjom statistikom medjusobnih susreta i podatkom da Hrvatska u pet susreta nikada nije pobedila Francusku.

"Ne polažem puno na statistiku, sutra je finale. Mi ćemo uživati u fudbalu, pa neka pobedi ko je bolji", rekao je.

Dalić se nasmejao na pitanje hoće li u nedelju "Hrvatska eksplodirati".

"Sigurno će biti seizmički poremećaj... Ako osvojimo titulu u slavlju ćemo nadmašiti i Brazil i Argentinu", rekao je selektor Hrvatske.

foto: Reuters

14:10 - Modrić: Menjao bih titule Lige šampiona za "boginju"

Hrvatski fudbaler Luka Modrić rekao je da bi menjao sve titule u Ligi šampiona osvojene sa Real Madridom za naslov svetskog prvaka sa reprezentacijom.

"Menjao bih sve četiri titule Lige šampiona za ovu jednu", kazao je Modirć. "Bez obzira na to šta se desi u finalu, ovo je najveći uspeh u istoriji hrvatskog sporta. Međutim, mi želimo da budemo šampioni. Imamo samopouzdanja, imamo karakter, sve što treba da pobedimo u nedelju."

foto: AP

13:29 - Kome će pripasti treće mesto?

12:37 - ZABORAVITE NA LEPOTICE SA TRIBINA! FIFA donela odluku koja će RAZBESNETI ceo svet!

11:50 - Milošević: Odluka o Krstajiću do kraja sledeće nedelje

Do kraja sledeće nedelje biće poznato da li selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ostaje na tom mestu, izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević.

Milošević je gostujući na televiziji N1 poručio da Srbija ne zaostaje mnogo za najboljim svetskim ekipama, ali da je i nedostajala sreća nakon što je eliminisana u grupnoj fazi zbog poraza od Švajcarske (2:1) i Brazila (2:0), a pobedila Kostariku (1:0).

"U toku sledeće nedelje, najkasnije do kraja, imaćemo konkretne informacije. Između ostalog i oko Krstajića", rekao je Milošević za N1.

On je dodao da su "orlovi" zaslužili više, podsetivši i na sudijske greške, odnosno na duel sa Švajcarskom kada Nemac Feliks Brih nije svirao očigledan penal.

"Ono što sam video na Svetskom prvenstvu jeste da mi uopšte ne zaostajemo mnogo za najboljim svetskim ekipama, i da smo u prvom krugu iza najboljih, prilično isti, a možda i u prednosti. I uz malo sreće mogli smo i mi da odemo do četvrtfinala", navodi Milošević.

Dodao je i da rezultat nije uvek realno merilo vrednosti.

"Ono što je dobro je da smo promovisali pet, šest mladih igrača koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala, a ima ih još sedam, osam u Srbiji... To su momci koji su napravili fenomenalne rezultate u prošlosti u mlađim selekcijama", zaključio je on.

foto: Beta

11:10 - Danas je na programu meč za treće mesto Belgija - Engleska

11:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu!

11:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.