BELGIJA JE TREĆA NA SVETU: Crveni đavoli sa dva šamara poslali Engleze kući sa Mundijala (VIDEO)
Foto: Reuters

utešna nagrada

BELGIJA JE TREĆA NA SVETU: Crveni đavoli sa dva šamara poslali Engleze kući sa Mundijala (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Fudbalska reprezentacija Belgije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto je danas u utakmici za treće mesto pobedila Englesku sa 2:0.

U trijumfu Belgije strelci su bili Toma Menije u četvrtom i Eden Azar u 82. minutu.

Belgija je današnjim trijumfom došla do najboljeg rezultata na Mundijalima, pošto su nadmašili rezultat sa Svetskog prvenstva 1986. godine iz Meksika.

Utakmica na stadionu Lužnjiki u Moskvi počela je veoma dobro po selekciju Roberta Martinesa, pošto su već u četvrtom minutu iz prve dobre prilike na utakmici stigli do vodjstva.

Naser Šadli centrirao je s leve strane i na drugoj stativi pronašao Menije koji je loptu samo prosledio u mrežu Džordana Pikforda.

Engleska nikako nije uspevala da pronadje ritam, tim Gereta Sautgejta delovao je nezainteresovano, a jedinu dobru priliku imali su petnaestak minuta pre kraja susreta, kada je Erik Dajer izašao sam ispred Tibe Kurtoe, prebacio ga, ali je njegov klupski saigrač Tobi Aldervejld intervenisao na gol liniji.

Belgija je pitanje pobednika rešila u 82. minutu kada je Eden Azar okončao novu dobru kontru "djavola" i tako postavio konačan rezultat.

Tok meča:

DRUGO POLUVREME:

84. minut - Iz igre izlazi Loftus Čik, u igru ulazi Dele Ali.

foto: Reuters

82. minut - GOOOOOL - Azar!

foto: Reuters

80. minut - Istrčali su Belgijanci kontru, prebacio je Azar loptu Menijeu koji je uhvatio na volej, ali je Piford prelepo odbranio.

75. minut - Nova prilika za Engleze. Centrirao je iz prekida Tripije, glavom je pokušao Megvajer, ali je lopta prošla ponovo koji centimetar od desne stative Kurtoe. Napadaju Englezi svim silama, ali ne vredi.

73. minut - Oldična prilika za Engleze. Centrirao je Rouz, glavom je pokušao Kejn, ali je lopta prošla koji milimetar od gola.

foto: EPA

67. minut - Dosadnih 20 minuta nastavka na Krestovski stadionu. Dok Englezi "bunare" u napadu i uglavnom idu po desnoj strani gde su Tripije ili Delf, centaršutevi ne pronalaze svoje mete, a Belgijanci čekaju prilike da zaprete iz kontri koje igraju zaista munjevito.

56. minut - Kroz noge Stounsu je poslao maestralnu loptu za Lukakua, koji se opet izvukao jedan na jedan sa golmanom Engleske, ali je još jednom kao i u prvom poluvremenu loše primio dodavanje i stopostotna šansa je propala.

foto: EPA

50. minut - Lindgard prima loptu iz auta, podiže je za Kejna, a napadač kasni na nju praktično sam ispred gola. Engleska je mogla do izjednačenja.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme.

42. minut - Belgija mnogo brže vuče napade napred. Menije je u jednoj od prethodnih akcija sam pretrčao ceo teren po desnoj strani i probao da centrira, Englezi to ne pokazuju. Spori su u napadu i dok se njihov rival brani sa više igrača, "tri lava" ne mogu ništa da urade.

foto: EPA

32. minut - Tilemans je šutirao sa 20 metara, blokiran je, ali Belgijanci lako ulaze i u kazneni prostor i u prilike za šut.

24. minut - Malo je falilo engleskom napadaču da u polukontri postigne gol za izjednačenje. Sterling je primirio loptu na 16 metara, spustio je za Kejna, a ovaj u padu šutirao malo pored gola.

foto: EPA

17. minut - De Brejne lukavo - "Nož" lopta kroz odbranu za Lukakua, Lukaku je imao odličnu situaciju pred golom, ali nije imao i idealan prijem pa je lopta pobegla, a Belgija propustila izglednu šansu.

11. minut - Kakva šansa za Belgiju! Malo je nedostajalo da Belgijanci dupliraju prednost. Pikford je spasao Engleze. De Brujne je dobio loptu iskosa i šutirao po zemlji. Lopta se odbila od jednog igrača Engleske i umalo prevarila Pikforda koji je odlično reagovao.

4. minut - GOL! Belgija vodi 1:0! Strelac je Munije. Sjajno je prošao Šadli po levoj strani... Uputio je odličan centaršut, Munije je prevario Rouza i zatresao mrežu Pikforda! Fenomenalan start izbaranika selektora Martineza.

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

Utakmica je počela

SASTAVI:

BELGIJA: Kurtoa – Vertongen, Kompani, Aldervireld – Menije, Vitsel, Tilemans, Čadli – De Brujne, Azar, Lukaku

ENGLESKA: Pikford – Megvajer, Loftus Čik, Dajer- Džouns Rouz, Dajer, Tripije, Delf, Sterling - Kejn

Sudija: Alireza Fagani (Iran)

Belgija je u polufinalu poražena od Francuske 0:1, dok je Engleska izgubila od Hrvatske posle produžetaka 1:2.

Današnji duel "crvenih đavola" i "gordog Albiona" predstavlja reprizu meča iz grupne faze u kome je Belgija pobedila 1:0 golom Januzaja. Tada su obe reprezentacije igrale sa rezervnim sastavima, a selektor Engleske Geret Sautgejt je posle između redova priznao da njegovom timu odgovara poraz (kako bi u četvrtfinalu izbegao Brazil).

Inače, Engleska i Belgija sastajale su se prethodno dva puta na svetskim prvenstvima i jednom na Evropskom 1980.

Na Mundijalu 1954. bilo je 4:4 u grupi, a 1990. u osmini finala slavili su Englezi 1:0 posle produžetaka.

Na EP su remizirali 1:1.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track