Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo

Pregled najvažnijih vesti za sredu, 2. decembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

ŠOK-BROJKE! DOSTIGLI SMO SKORO 8.000 ZARAŽENIH U JEDNOM DANU: Danas 52 preminula, na respiratorima 270

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 22.069 građana, od kojih je 7.919 pozitivno.

foto: Covid19.rs Printscreen

VUČIĆ O NOVOJ KOVID BOLNICI U BATAJNICI: Ne mogu da poverujem da postoje ljudi koji se ne raduju uspehu svoje zemlje!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je za četiri meseca izgrađena bolnica, namenjena obolelima od korona virusa u Batajnici, uz poruku da će Srbija pobediti koronu.

foto: Prinstcreen / Tanjug

OD DANAS ZDRAVSTVENI RADNICI U KOVID BOLNICI U BATAJNICI: Prvi pacijenti u narednih nekoliko dana

Prvi zdravstveni radnici danas će ući u novu kovid bolnicu u Batajnicu, a biće ubačen i veći deo medicinske opreme.

foto: Instagram Printscreen

STANJE U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ TEŠKO: Na lečenju 356 kovid pacijenata, sve puno ko oko, mesta više nema

U KBC Dragiša Mišović trenutno je na lečenju 356 kovid pacijenata i svi kapaciteti su popunjeni, kaže pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove dr Predrag Savić.

foto: Zorana Jevtić

DOKTOR ĐERLEK: U celoj zemlji teška situacija, Uvodimo još rigoroznije mere ako ne vidimo rezultate za 10 dana

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je pogoršanje epidemiološke situacije iz dana u dan signal da treba reagovati i doneti nove mere za suzbijanje širenja korona virusa jer je, kaže, očigledno da postojeće nisu dale rezultate.

foto: Printscreen RTS

SPUTNIK V STIŽE U SRBIJU! BOCAN-HARČENKO EKSKLUZIVNO ZA KURIR: U Srbiji uskoro ruska vakcina za laboratorijsku kontrolu!

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko kaže ekskluzivno za Kurir da su u toku pregovori između nadležnih institucija Rusije i Srbije o isporuci ruske vakcine "sputnik V" Srbiji. On dodaje da u našu zemlju uskoro stiže partija vakcine za laboratorijsku kontrolu.

foto: Marina Lopičić

KURIR SAZNAJE! FAJZER I BIONTEK PREDALI ZAHTEV SRPSKOJ AGENCIJI ZA LEKOVE: Traže dozvolu za registraciju vakcine u Srbiji!

Kompanije Fajzer (Pfizer) i Biontek (BioNTech) kako ekskluzivno saznaje Kurir predala je danas srpskoj Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registraciju ove vakcine i u Srbiji!

foto: EPA, BIONTECH SE

DR BAŠČAREVIĆ ZA KURIR: Nema mesta na intenzivnim negama, zato treći put ulazimo u kovid sistem!

Institut za ortopediju Banjica od danas je po treću put u kovid sistemu.

foto: Printscreen RTS

VAŽNA VEST ZA BUDUĆE PENZIONERE! JESTE LI I VI IZ OPCIJE 5: Ako vam fale 2 ili 5 godina do penzije, ovo se odnosi baš na vas!

Radnici iz preduzeća u restrukturiranju, koji su svoja radna mesta napustili uz socijalni program dve ili pet godina do penzije, više neće morati da plaćaju kaznene poene na penzije koje su u međuvremenu stekli i dobijaće pune iznose, potvrđeno je u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

foto: Tamara Trajković

PUCAČ IZ PORŠEA IMAO LAŽNU POLICIJSKU ZNAČKU, PANCIRE, STOP PALICU: Blizak Levijatanu i počasni član policijskog sindikata!

Policija je sinoć u beogradskom naselju Železnik uhapsila M. A. (28) zbog sumnje da je tukao drugog vozača i ispalio više hitaca iz pištolja u vazduh, i sve to zbog saobraćajnog čukanja!

foto: Privatna Arhiva

KOMŠIJE IZ DONJEG DUŠNIKA OTKRILE SVE: Osumnjičeni za ubistvo deka Save donosio kašikaru u školu još kao osnovac

Miljan J.(22) je poznat po nestašnoj mladosti koju je u osnovnoj školi prekinula jedna ozbiljna situacija kada je morala i policija da reaguje. Naime, kako nam pričaju meštani Dušnika, dok je bio osnovac doneo u osnovnu školu pravu bombu kašikaru što je ozbiljno potreslo sve meštane jer je njegovo hvalisanje možda moglo tragično da se završi.

NOVO HAPŠENJE ZBOG PROSTITUCIJE U ŠABAČKOJ KAFANI: Još jedan muškarac bio pomagač bračnog para

Još jedan muškarac uhapšen je u Šapcu zbog sumnje da se sa bračnim parom i njihovim pomagačem, bavio trgovinom ljudima i da su podvodili devojke za novac u kafani "Luna PP zvezda" (bivšu Zlatnu gredu) u ovom gradu.

foto: Ana Mitić

SLIKE UŽASA SA PRUGE KOD BAJMOKA: Poginula žena (31) na čiji auto je naleteo voz na pružnom prelazu

Jutros oko 6.30 časova desila se tragična nesreća na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka, u kojoj je poginula žena Slobodanka U. (31) koja je vozila automobil kikindskih registracija, potvrđeno je za Kurir iz Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

foto: Kurir Televizija Printscreen