Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Kurir

potresno

SVI SMO ODRASLI NA NJEGOVIM FILMOVIMA: Glumci otkrili detalje o pokojnom reditelju Božidaru Nikoliću, evo kakav je zapravo bio!

Pop kultura

Komemoracija povodom smrti čuvenog direktora fotografije i reditelja Božidara Bote Nikolića održana je 25. juna u Jugoslovenskoj kinoteci. Kolege i prijatelji oprostili su se od čuvenog reditelja koji je preminuo 13. maja u 80. godini.

Pred premijernim kamerama o saradnji i prijateljstvu sa Botom Nikolićem govorili su glumci Jelena Gavrilović, Rada Đuričin i Goran Sultanović.

foto: Dragana Udovičić

- Svi smo mi odrastali na njegovim filmovima. Svako ko počne da se bavi tim poslom, njegov filmski bukvar kreće od Božinih filmova - rekla je Jelena Gavrilović.

foto: Marina Lopičić

- Svaki susret sa našim Botom je bio praznik, donosio je dobro raspoloženje. Bodrio nas je svaki put kad bi neko posustao, bila je milina znati ga i zagrliti. Ja ga grlim... - istakla je Rada Đuričin.

foto: Nikola Anđić

- Bota je bio čovek koji je napravio nekoliko kultnih filmova, uvek je bio dobrog raspoloženja, dečački spreman za šalu, ostao mi je u baš lepom i prijatnom sećanju - poručio je Goran Sultanović za emisiju "Premijera - Vikend specijal".

foto: Printscreen/RTS/TV lica kao sav normalan svet

Kurir.rs/A.A.

Bonus video: