Foto: AP/Fabio Ferrari, Shutterstock

ozbiljna greška

VLAHOVIĆ JE MOGAO KOD MESIJA: Bivši direktor BARSE otkrio kako su Katalonci 2020. ostali bez SRBINA, i to za 18.000.000 evra!

Ramon Planes potvrdio da je Barselona mogla da ima sadašnjeg napadača Juventusa za male pare

Fudbal
> 11:19h

Bivši tehnički direktor Barselone Ramon Planes otkrio je da je Barselona još 2020. godine skautirala Dušana Vlahovića i htela da ga dovede na stadion "Nou kamp".

foto: EPA/Paolo Magni

U leto 2020. godine Barselona želela je da dovede Dušana Vlahovića i Manuela Lokatelija.

- Razmišljali smo o obojici. Dušan Vlahović je veoma jak igrač. Hteli smo da ga pozajmimo pre dve godine. Pokušavali smo ali nije bilo izvodljivo. Manuel Lokateli je igrač Barseloninog stila. Eksplodirao je u Sasuolu. Bili smo blizu i njegovog dovođenja ali je Juventus jak klub koji ima posebne afinitete prema domaćim igračima i na kraju je odlučio da ode kod njih - kazao je Planes.

foto: Profimedia

A, ko je Ramon Planes. Španski mediji pišu da je bio jedini štedljivi čelnik u vreme dok je Barselonu vodio Đozep Marija Bartomeu. Najzaslužniji je za jeftine i dobre kupovine poput Pedrija i Ronalda Arauha. Predlagao je da Barsa umesto Usmana Dembelea kupi Kilijana Mbapea, ali je bio preglasan na kolegijumu. S toga i ne čudi što je novi predsednik Đoan Laporta želeo da ga jedinog iz bivše uprave zadrži u klubu i svom timu. Međutim, Ramon Planes poznat kao moralna osoba odlučio je da podnese ostavku krajem prošle godine.

foto: Profimedia

Pregovori između čelnika Fjorentine i Barselone oko Dušana Vlahovića vođeni su u avgustu 2020. Italijani nisu želeli da pričaju o pozajmici, već o transferu i za Srbina su tada tražili 18.000.000 evra. Za Barsu je to bio veliki novac i nije došlo do dogovora.

foto: Profimedia

Srbin je te sezone bukvalno eksplodirao u dresu Fjorentine, postao najbolji strelac Serije A na kraju sezone 2020/2021. I cena mu je vrtoglavo porasla. Juventus ga je u januaru 2022. platio 75.000.000 evra, plus još nekoliko miliona bonusa.

Kurir sport