kolone izbeglica

MUŠKARCE ODMAH MOBILIŠU I VRAĆAJU U UKRAJINU: Malgorzata iz Poljske za Kurir otkrila kakva je situaciji na granici

Vesti

Saosećamo sa Ukrajincima. Invazija je manifestacija sile koja bespotrebno uništava živote nevinih.

Ovako govori Poljakinja Malgorzata Ćeišlak koja je u jutarnjem programu Kurir televizije otkrila kakvo je stanje na granica sa Ukrajinom.

Ćeišlak, koja je studirala u Beogradu, naglašava da je napad na Ukrajinu manifestacija jednog čoveka koji demostrira silu koja uništava živote.

foto: Kurir televizija

- Što se tiče Poljaka, mi saosećamo sa Ukrajincima, ovo je manifestacija sile koja bespotrebno uništava živote nevinih. Poljska nije u opasnosti i čekamo šta će biti dalje - reekla je Malgorzata u jutarnjem programu Kurir televizije.

Poljska je prema njenim rečima sprovela sve mere da omogući ulazak izbeglica iz Ukrajine.

- Zvaničan stav vlade je da se otvorila jedna informativna linija koja će omogućiti izbeglicama da dobiju sve neophodne informacije za ulazak u Poljsku. Na granicama se otvorila kontrolna tačka za registraciju. Mnogi gradovi su se deklarisali za primanje izbeglica. Jutros sam čula na vestima da se muškarci od 18 do 60 godina mobilišu i da se vraćaju sa granica Poljske - kaže Malgorzata.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.