Foto: Dragan Kadić

nema ga već 6 godina

NEVIĐENA FOTKA MARINKA MADŽGALJA IZ MLAĐIH DANA: Milena Vasić podelila dragu uspomenu na pokojnog glumca i svi su DIRNUTI

Kultura

Jedan od naših najvoljenijih umetnika Marinko Madžgalj napustio nas je na današnji dan pre šest godina. Mnogi ni posle toliko vremena ne mogu da veruju da nas je napustio, a brojni obožavaoci i kolege čuvaju uspomenu na njega.

Glumica Milena Vasić je na svom Instagram storiju objavila fotografiju iz dana kada su ona i Marinko stidirali, a od poznatih se mogu videti i Boris Milivojević.

- Klasa. Marinko Madžgalj - napisala je Milena.

foto: Printscreen/Instagram

Na drugoj fogorafiji vidimo mladog i nasmejanog Marinka kako igra, a Milena je samo dodala:

- Da zavolim baš sve... - što je stih iz pesme Flamingosa, "Ti i ja".

foto: Printscreen/Instagram

Da podsetimo, Marinko Madžgalj je bio diplomac beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić, sa generacijskim drugarima Vanjom Ejdus, Jelenom Stupljanin, Milenom Vasić, Lakom Nikolićem i Tamarom Krcunović. On je delio sa njima sredinom devedesetih, tipične studentske dane, u dva maha prekinute protestnim šetnjama i bombardovanjem Beograda. Iza njega su ostale brojne uloge, a možda najpoznatija Čede Velje iz serije "Crni Gruja".

Preminuo je 26. marta od raka pankreasa, a za sobom je ostavio ćerku SAru koju je dobio sa partnerkom Dubravkom Mijatović.

Inače, prošle godine je dobio i svoj mural kod Ateljea 212.

foto: ATA Images

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video: