MARINKO MADŽGALJ 20 DANA PRED SMRT ISPUNIO SEBI POSLEDNJU ŽELJU! Otišao je do VELIKE SVETINJE i uradio bitnu stvar
Foto: Dragan Kadić

tuga za velikim glumcem

MARINKO MADŽGALJ 20 DANA PRED SMRT ISPUNIO SEBI POSLEDNJU ŽELJU! Otišao je do VELIKE SVETINJE i uradio bitnu stvar

Pop kultura -

Glumac Marinko Madžgalj ostavio je neizbrisiv trag na domaćoj glumačkoj sceni.

Vest o njegovoj smrti potresla je ceo region, a njegove kolege i prijatelji su o Madžgalju uvek govorili sa puno ljubavi. Glumcu je 2015. godine dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najmilijih. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija.

Marinko Madžgalj
foto: ATA Images

Kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, on se trudio da ih iskoristi maksimalno do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije, borio se i provodio svaki momenat sa svojom porodicom.

Marinko je imao veliku želju da se pre smrti krsti u manastiru Ostrog, a to mu je i ispunjeno. Dvadeset dana pred njegovu smrt, Marinko se krstio u manastiru. Prema rečima sveštenika, iako mu je bilo vidno loše, držao se snažno i jako do samog kraja.

Nažalost, glumac je izgubio borbu sa bolešću. Njegova ostvarenja ostaće zauvek dobro upamćena, a dirljivi stihovi koje je otpevao u svojoj poslednjoj pesmi nikada neće izbledeti:

"Ako te nekada sretnem, hoću da smeješ se ponovo i da ti vrate svu ljubav koju sam ti ja jednom odneo...”

Ostrog, Manastir Ostrog
foto: Profimedia

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track