Foto: Shutterstock, EPA

pravo u metu

J**EŠ SIROMAŠNE! SLAVNI KOMIČAR NIKAD BRUTALNIJE O OSKARIMA I POKLONIMA: Ovo je najraznovrsnija dodela ikad, svi su tu, osim njih

O ovogodišnjoj dodeli će se pričati danima

Pop kultura

Posle završetka 94. dodele Oskara u Los Anđelesu, na društvenim mrežama pojavili su se razni komentari.

Među njima, bio je i onaj korisnika Tvitera koji je napisao da je Riki Džervejs (60) trebalo da bude voditelj na ceremoniji.

- Da bar Riki Džervejs vodi Oskare - napisao je Tviteraš, a komičar mu je ubrzo i odgovorio.

- Počeo bih ovako: "Zdravo. Nadam se da će ova emisija razveseliti obične ljude koji ovo gledaju kod kuće. Ako ste, na primer, nezaposleni, utešite se činjenicom da čak i da imate posao, vaša godišnja plata verovatno ne bi iznosila onoliko koliko iznosi vrednost džakčića s poklonima koju su glumci upravo dobili - napisao je komičar.

- Ponosan sam što mogu da objavim da je ovo najraznovrsnija i najprogresivnija dodela Oskara ikada. Vidim ljude iz svih sfera života. Svaka demografska skupina koja postoji pod suncem. Osim siromašnih, očito. J*beš njih - dodao je.

Komičar je na ove tvitove dobio mnogo lajkova i pozitivnih komentara.

Ove godine vrednost poklona nije iznosila 200.000 dolara kao prošle godine, već 139.000 dolara. Svi nominovani su dobili skupocene poklone poput poklon bonova s kozmetičkim tretmanima u vrednosti od 22.000 dolara, trodnevni boravak u velnesu u vrednosti od 15.000 dolara.

foto: Profimedia

Osim toga, moći će biti četiri noći u luksuznom resortu za dve osobe u vrednosti od 15.600 dolara. U vrećicama se našlo i maslinovo ulje, grickalice, ali i malo zemljište u Škotskoj čiji su vlasnici postali svi nominovani.

Mnogi na društvenim mrežama kritikovali su zvezde koje se oglašavaju o ratu u Ukrajini, a prihvatili su takve poklone. Neki koji su ovu situaciju komentarisali da bi bilo bolje da su taj novac uložili kako bi pomogli izbeglicama iz Ukrajine.

foto: Profimedia

Inače, komičar Riki Džervejs je poznat po britkom jeziku i time da nikog ne ostavlja ravnodušnim, a njegove komičarske priče često ubodu suštinu. Svi još uvek prepričavaju njegove šale odnosno monolog sa Zlatnih globusa iz 2020. godine kada je potkačio bukvalno ceo Holivud.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video: